null

Trouw besteedde geen enkele aandacht aan het WK schaatsen in Nederland

Redactie Trouw

Sportnieuws

Afgelopen dagen was een WK schaatsen in Nederland, met grote kansen voor Nederlandse schaatsers. In de zaterdagkrant precies nul komma nul berichtgeving hierover! Wel twee pagina’s over de energieslurpende Formule 1 in Bahrein. Is dit de nieuwe prioriteit in Trouw?

Jan Willem Mulder Uden

Sportnieuws (2)

Bij de ploegenachtervolging op de WK afstanden in Thialf waren Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud veruit de snelste. Door een stukje blote enkel bij Beune werden zij gediskwalificeerd. Bespottelijk, ultieme letterknechterij. Volgens Beune kroop tijdens de rit een sok omhoog. Zijn andere teams benadeeld? Nee. De wereldtitel hoort alsnog naar Nederland te gaan.

Jan Roelfsema Voorschoten

Sportnieuws (3)

Wat moedig van John Graat om zo’n genuanceerde maar gepeperde column te schrijven over de rol van topsport (Sport, 4 maart). Het is betreurenswaardig dat sporters de mond wordt gesnoerd maar des te knapper dat er sporters zijn zoals ­Lewis Hamilton die zich er niets van aantrekken, hun mond open doen en aandacht vragen voor diversiteit en mensenrechten.

Henk Sieben Rekken

Stikstof

In het Commentaar van 4 maart lees ik dat bestuurders in Brabant de zaak te veel op zijn beloop gelaten hebben. Het is erger. Ik herinner mij hoe gemeentehuizen in Brabant tot middernacht open bleven om boeren de gelegenheid te geven vergunningen aan te vragen, ook al werden die de volgende dag afgeschaft. Sabotage van het landelijke beleid.

Jos Meijer Leusden

Struisvogel

Stevo Akkerman beweert dat BBB struisvogelpolitiek bedrijft (Trouw, 2 maart). Mij valt op dat mevrouw Van der Plas mensen betrekt bij oplossingen van de stikstofproblematiek: met boer en burger een benadering vaststellen. Wat een verschil met VVD en D66, die boeren en burgers inspraak ontzeggen!

Wim Kunst Gasselternijveen

Marengo

De advocaten van de kroongetuige in het Marengo-proces, De Jong en Schouten, maken zich terecht druk over de conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de beveiliging van (de omgeving van) Nabil B. Maar met de opmerking van Schouten dat een dode bij het Openbaar Ministerie de normaalste zaak van de wereld is (Trouw, 4 maart), wekt hij de suggestie dat het OM niet geschokt of verontrust was door de moorden. Dat beschouw ik als verbaal grensoverschrijdend gedrag.

Wim Wijnen Zoetermeer

Verkiezingen

Hoe krijgt de VVD het voor elkaar niet te worden afgerekend op het slechte beleid van regeringen waaraan zij deelneemt, terwijl coalitiepartijen steeds verliezen bij de eerstvolgende verkiezingen. Het was echt de VVD die de afgelopen twaalf jaar het beleid bepaalde, met wisselende partners. Zie wat er allemaal mis is gegaan. Tijd iets anders te stemmen.

Ruud Vlaardingerbroek Almelo

Onderhandelen

De Ombudsman onderzocht waarom Trouw niet over de-escalatie in Oe­kraïne schrijft (Opinie, 3 maart). Duidelijk wordt dat de buitenland­redacteuren zelf niets in onderhandelen zien. Zij moeten zich afvragen of die overtuiging niet in de weg staat bij het vinden van deskundigen die in onderhandelen wél een mogelijke uitweg zien. Het belemmert ze ook kritisch door te vragen, bijvoorbeeld in het interview met minister Wopke Hoekstra.

Greetje Witte-Rang Zwolle

Digitalia

Zaterdag zag ik op weg naar de brievenbus om Trouw op te halen mijn logeetje in bed liggen met de smartphone naast zich. Ik verheugde me er juist op die dikke papieren zaterdagkrant weer in mijn handen te hebben en de digitale wereld even de ­digitale wereld te laten. Ik voel me er nog altijd een vreemdeling in en dat wil ik eigenlijk wel zo laten!

Greet van ’t Slot Zeist

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden