null Beeld

Lezersreacties

‘Signalen bereiken de overheid niet’. Waar hoorden we dat vaker?

Redactie Trouw

Signalen

Dreigementen bereikten de beveiligers van Derk Wiersum, Peter R. de Vries en Redouan B. niet (Trouw, 2 maart). ‘Niet bereiken’ komt vaker voor bij de overheid. Ik hoorde het bij de toeslagenaffaire en bij het aardbevingsgebied in Groningen. Ik voel dat sommige mensen alles willen opsplitsen, om geen verantwoordelijkheid te hoeven hebben. Hoe kunnen we terug naar een prettige maatschappij, zonder veel wachttijden aan de telefoon en websites die het niet doen? Ik vermoed dat het beter gaat met echte mensen, meer kantoren voor banken en gemeentes. Wij hollen maar digitaal door, zo het moeras in.

Want waarom moet ik als gehandicapte met een kapotte rollator bijvoorbeeld mijn geboortedatum invoeren? Ze weten toch wie ik ben? Wat wel goed gaat, komt van particulieren, die hebben bijvoorbeeld veel zonnepanelen op de daken gelegd. De overheid had daarin geen grote rol. Ik moest destijds nog in eigen persoon in de rij staan bij de gemeente om er subsidie voor te ontvangen.

Elza van Staaveren Koog aan de Zaan

Botsing

Helaas laten de vakbonden in het vervoer op 15 maart het stakingsrecht botsen met het stemrecht.

Bert Boumans Herten

Akkerman

Tijd om eens expliciet mijn waardering uit te spreken voor Trouws beste columnist: lees hoe helder Stevo Akkerman (‘Tjokvol struisvogels’, Trouw, 3 maart) het optreden van BBB-leider Caroline van der Plas ­fileert en je verbaast je dat je zo’n ­effectieve analyse nog niet eerder bent tegengekomen.

René Kunst Hardegarijp

Turnen

Heeft misstanden melden wel zin als het geen gevolgen heeft (Sport, 3 maart)? Ik denk aan de vele turnsters die geleden hebben onder het regime van de topsport. En mijn hart huilt om deze vrouwen.

Hennie van Ittersum Harderwijk

Provinciaals?

Toch bijzonder dat landelijke politici zich wederom gaan mengen in de Provinciale Statenverkiezingen, zoals in Fryslân. Op posters staan Geert Wilders van de PVV, Lilian Marijnissen van de SP, Eerdmans en Nanninga van JA21 en Wybren van Haga van BVNL. Van Haga staat zelfs op de verkiezingslijst in Fryslân. Zijn de Friese lijsttrekkers van deze partijen niet goed genoeg en denkt men meer stemmen te halen met de Haagse prominenten?

Sjoerd Keizer De Trieme

Hulpwillekeur

Wat een een hartverscheurend verhaal over het rampgebied in Turkije, waar de regering van Erdogan zijn tegenstanders en andere bevolkingsgroepen als alawitische, Alevitische christelijke, Arabische en Armeense Turken uitsluit van hulp. Giro555, eis dat de humanitaire hulp ook bij deze mensen terechtkomt.

Jan de Vries Amsterdam

Rondkomen

Wat fijn dat Frans Muller, topman van Albert Heijn en bol.com, in deze tijden zijn inkomen heeft zien stijgen met 8 ton tot meer dan 6,5 miljoen euro, los van pensioenbijdragen en overige uitbetalingen (Economie, 2 maart). Nu maar hopen dat hij ook nog korting krijgt op de spruitjes en biefstuk die hij in de winkels van zijn Ahold Delhaize koopt. Dan gaat hij het best redden.

Frank van Meerendonk Oisterwijk

Enormdoenerij

Gelukkig was ik al aan mijn koffie bezig, toen ik vanochtend in Trouw begon te lezen, maar ik kreeg alweer een nare smaak in mijn mond over de discussie over het woord ‘dik’, dat vervangen zou moeten worden door ‘enorm’ (Opinie, 3 maart). Het wordt steeds moeilijker om je aan bepaalde normen aan te passen. Zo heb ik vanochtend dus, om geen gemoederen te verhitten, mijn boterham lekker enorm met jam besmeerd. Tenslotte kan ik me dat veroorloven, in het bezit zijnde van een enorme portemonnee. Maar dat mag ik natuurlijk niet benadrukken. Die portemonnee heb ik te danken aan de vele vinkjes die ik aan kan strepen. Niet alle zeven, want ik ben vrouw en niet hoogopgeleid. Maar verder stond mijn wiegje op een gunstige plek. Enorme mazzel.

Gerda de Bijl Rotterdam

Huis

De levensduur van een huis is 75 jaar, aldus de Nationale Milieudatabase (Duurzaamheid & economie, 3 maart). Mijn huis is met 89 jaar dus economisch dood verklaard. Waarom betaal ik mij dan nog suf aan WOZ-belasting?

H. Engeltjes Nunspeet

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden