null Beeld

Lezersreacties

‘Probeert u het later nog een keer’; wat een gaaf land!

Redactie Trouw

Misser bij scholingssubsidie

Het is 28 februari, het UWV mag weer 100 miljoen scholingssubsidie verdelen aan mensen die een zinnige of volstrekt onzinnige cursus of opleiding willen doen. Maar, zoals we dat van onze overheid in het algemeen mogen verwachten gaat dat dus grandioos mis: je mag pas inschrijven om 10 uur ’s morgens, en dan iedereen tegelijk. Het systeem liep dus al meteen om 10 uur vast. Mijn zoon kreeg er bij zijn werkgever met moeite een halve dag vrij voor. ‘Probeert u het later nog een keer’. Complete chaos, wat een gaaf land!

Coen Eggen, Kelmond – Beek

Misser bij scholingssubsidie (2)

Er moet me even wat van het hart. Terwijl ik klaar zat achter mijn laptop voor aanmelding voor de Stap-subsidie van 1000 euro, realiseerde ik mij dat velen er geen aanspraak op kunnen maken. Je moet namelijk om 10:00 stipt klaar zitten om kans te maken. Genoeg mensen zijn die niet de luxe hebben om op een specifiek tijdstip achter hun computer te zitten. Denk aan chauffeurs, verpleegkundigen, monteurs, agenten of leraren. Waarom werpt de overheid deze drempel op? Waarom is het budget niet ineens voor een heel jaar beschikbaar en kan er op ieder gewenst tijdstip een aanvraag worden ingediend? Vanwege technische problemen bij het UWV konden we de aanvraag niet doen. Hoeveel mensen hebben hun agenda voor niets vrijgehouden?

Irene van Veelen, Kleve

Humor

Wat een luchtfietserij in de krant van 28 februari. Allereerst ‘Verzuim­adviseur is populair, maar voor wie zorgt hij eigenlijk?’, dan ‘Een doorbraak (tussen EU en VK over Noord-Ierland), maar wat vinden de unionisten?’, vervolgens ‘Overheid betaalt weer mee aan cursus biertappen’, en als kers op de taart : Ephimenco krijgt drie ‘gleufhoeden’ op bezoek vanwege de Gevoeligheids Lezers Centrale, de GLC. Schitterend! De humor ligt op straat, maar staat soms ook in de krant.

Rinse Hanenburg, Den Haag

Unisex

Na het lezen van Ephimenco voel ik me zeer gelukkig met mijn recent gekochte nieuwe e-bike. Geen damesmodel, geen herenmodel, maar genderneutraal. O ja, voorheen noemde men dit model unisex.

Johan Vaatstra, De Bilt

Obelix

Obelix was zijn tijd ver vooruit. Eenieder die het waagde hem dik te noemen kreeg subiet een optater.

Arnout Veeninga, Utrecht

Mobieltje in de klas

Het is essentieel dat kinderen en jongeren op school hun smart­phones gevarieerd en zinvol leren gebruiken, betoogt pedagoog/mediadeskundige Daniël Lechner (Opinie, 28 februari). Maar laten we smart­phones niet de hele dag toestaan in scholen. Dan komen andere betekenisvolle activiteiten, sociale contacten en bewegen in de verdrukking. Waarom niet het vak ‘Omgaan met de smartphone’ introduceren? Opdat leerlingen verantwoord leren omgaan met de positieve kanten van de smart­phone, en geen slachtoffer worden van commerciële media.

Julia Vlek, Amstelveen

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden