null Beeld
Beeld

Antwoord op de vraag vanMonic Slingerland

Op vakantie in het buitenland? Voor de lezers hoeft het niet zo nodig

Op de vraag van Monic Slingerland over de vakantiestress van 2020 antwoordden lezers dat ze liever in Nederland blijven.

Redactie

Niet naar Frankrijk

We reizen graag af met de tent en/of wandelrugzak naar Frankrijk. De sfeer, de taal, de vervallen boerderijen, dorpspleintjes, oude stenen, de ruimte en gezellige terrassen. Toch hebben we gekozen voor een vakantie in Nederland. De onzekerheid over wat er wel en niet kan, of je voortdurend alert moet zijn in het sanitair op de camping of elders, heeft ons daartoe doen besluiten. We zullen Frankrijk missen.
Arrie van Veen Soest

Eindelijk erop uit

Na vier maanden beschermd thuis zitten, waarbij we ons nog nooit zo oud hebben gevoeld (95 en 78 jaar), gaan we er nu op uit. Vier dagen in het Zuid-Limburgse heuvelland geeft ons een geëmancipeerd gevoel, zoals dat van ons ouderen wordt verwacht, toch?
R. Schut Venray

Zeilen en fietsen

Ik was al niet van plan om naar het buitenland te gaan, zag het al helemaal voor me. Thuis genieten van de warme zomers die we steeds meer hebben, de Olympische Spelen in Tokio (waar ik vorige zomer met mijn zoon was) kijken en dan in oktober 2020 met mijn werk op een bouwreis naar Kenia. Helaas, dat gaat allemaal niet door. Maar nu ga ik met een vriendin fietsen langs de waterlinie, zeilen met mijn broer en de verjaar­dagen van mijn zoon en mij vieren. Nederland is geweldig en ik vind het totaal niet erg thuis te blijven. De verre reizen kunnen ook later wel.
Joke van der Veere Groningen

De kinderen gaan wel

Wij hebben zelf een vakantiehuis in Spanje, waar we met kinderen en kleinkinderen vaak van genieten. De vakantie stond voor 11 juli geboekt. Wíj zouden een week in een hotel gaan, onze kinderen in ons huis. ­Twijfels (we zitten ook in de risicoleeftijd). Een paar weken geleden kregen we een mail, dat ons hotel door de coronacrisis nog niet klaar was voor de gasten. Een tweede tegenvaller: de vlucht vertrok later. Ook het dragen van mondkapjes in het vliegtuig en in de auto leek ons niet aantrekkelijk. De kinderen en kleinkinderen gaan wel. Wij verzinnen leuke uitstapjes in ons land.
Tiny van Eck-Oosterwijk Boskoop

Uitgesteld

De bestemming was twee weken Jalon-vallei. Prachtige locatie tussen Valencia en Alicante. Door corona hebben we met pijn in het hart besloten deze leuke reis van medio juli uit te stellen. Nu is het Nederland geworden. Vijf weken vrij! Weekje huis in Friesland, paar dagen Limburg, dagjes uit, logeerpartijtjes kleinkinderen, wandelen. Een versnipperde vakantie met veel verschillende activiteiten.
Jolande Ferwerda Huizen

Bewasemde brillenglazen

In de trein krijg ik een groepsappje: “Hoi dames, er wordt weer gevlogen op Bonaire. Zullen we?” Mijn brillenglazen worden bewasemd vanwege mijn mondkapje. Ik kijk uit het raam. Zie niks. Gatver. Het vooruitzicht om dit op weg naar mijn droombestemming tien uur achter elkaar te ver­duren, is weinig aanlokkelijk. Mijn besluit staat dan ook vast. Ik typ: “Liever nog maar even niet”.
Annelies Roovers Leiden

Monic Slingerland is chef van de opinieredactie. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden