null Beeld

Lezersreacties

Ook randstedelingen zijn het niet eens met dit kabinetsbeleid

Redactie Trouw

Kloof

Vanuit de trein naar Drenthe zie ik in een weiland een omgekeerde vlag staan met daarnaast een groot spandoek met de tekst ‘Don’t panic, go organic’, geen paniek, ga voor biologisch. In de krant lees ik later dat de kloof tussen Randstad en platteland steeds groter wordt (Trouw, 8 augustus). Ik hoop maar dat de plattelanders beseffen dat ook veel randstedelingen het niet eens zijn met het beleid van het kabinet. Er zal een middenweg gevonden moeten worden, waarbij ook grote vervuilers als Schiphol en Tata Steel hun uitstoot drastisch gaan verminderen. Eerlijk is eerlijk.

Julia Vlek, Amstelveen

Rechtsstaat

Opvallend in de berichtgeving over het eerste gesprek tussen kabinet en boerenorganisaties is dat er enkel gesproken wordt over eventuele toezeggingen vanuit de overheid. Geen woord over de bedreigingen van politie, bedrijven, Kamerleden en ministers; geen woord over de blokkades en brandstichtingen; geen woord over de vlaggen. Ik zou een overheid wensen die een betrouwbare gesprekspartner is, maar tevens een hoeder is van onze rechtsstaat. Dus zeker doorpraten maar ook eisen dat alle protesten binnen de grenzen van onze rechtsstaat plaatsvinden.

Benne Holwerda, Amsterdam

Slechte coronawet

De permanente coronawet is een haastklus (Trouw, 8 augustus). Burgemeesters en gezondheidsdiensten klagen amper betrokken te zijn geweest bij het wetsontwerp. Op verschillende punten ontbreekt een goede onderbouwing. En als klapper laat het kabinet weten dat niet kan worden gewacht met deze wetgeving. In de afgelopen jaren zijn er voorbeelden genoeg te noemen van zaken waarmee ook niet kon worden gewacht en die voortsukkelen. Niet verwonderlijk dat onrust en ontevredenheid in het land toenemen door deze manier van regeren.

E.J.G. Klungel, Winsum

Vier vliegen

Wie wil, kan nog een vierde vlieg vangen als het om winkelsluiting op zondag gaat (Lezersreacties, 8 augustus): de ervaring van een bijzondere vakantie. Ga de grens over naar Duitsland. Ik was in een monumentale middelgrote plaats en zag op ­zaterdagmiddag om drie uur een weldadige stilte neerdalen. Alle winkels sloten, tegelijk opende zich de schoonheid van de historie. Maandag begon het gewone leven weer.

Jan Goossensen, Den Haag

Zen op Leiden Centraal

‘Helemaal zen op bouwplaats Leiden Centraal Station’, meldt Trouw (8 augustus). Ik schoot in de lach. Het is komkommertijd tenslotte. Een goede grap? Maar nee, de NS is bloedserieus. En toch is aan de voorkant de lelijkste grote klikobak neergezet met daaromheen het allergoedkoopste, doorzichtige afschermhek. Dat had vele malen netter en ‘zenner’ gekund.

Ineke Barnhard, Leiden

Boycot

Nu zo messcherp het onethisch ­handelen van het bedrijfsleven in Qatar aan de kaak is gesteld, zit ik te wachten op de mededeling dat Trouw met geen woord zal reppen van het WK-voetbalgebeuren.

Jess Ludwig-Bouma, Aduard

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden