Commentaar

Ook nieuwelingen als Picnic moeten onder een bestaande cao vallen

Het distributiecentrum Picnic, de online supermarkt. Beeld Hollandse Hoogte

Dat bestaande regelingen voor werknemers niet zijn toegesneden op vernieuwingen in de samenleving is niet zo gek. Naast gemak en ongemak levert de voortschrijdende digitalisering ook de vraag op of bestaande voorzieningen wel voldoen. 

Dat gaat dan bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden van nieuwe spelers op de digitale markt. Dat laatste is aan de orde naar aanleiding van berichten over de arbeidsomstandigheden bij Picnic. 

Dit nieuwe bedrijf, een online supermarkt, levert levensmiddelen rechtstreeks aan klanten. Dat gaat via distributiecentra. Medewerkers klagen over werkdruk, lage lonen, onveilige werkomstandigheden, over kneuzingen aan hun handen omdat de karren geen veilige handgrepen hebben en de paden te smal zijn, over schouderklachten omdat ze te zware kratten boven hun macht moeten tillen.

Een soort bedrijf als Picnic was er nog niet eerder. Er bestaat dan ook geen cao voor online supermarkten. De vraag is nu of werknemers van Picnic onder de bestaande cao voor supermarktwerknemers moeten vallen of dat voor zulke nieuwe concepten een eigen cao moet komen. Voor bedrijven als Bol.com en Coolblue geldt hetzelfde. Die hebben een eigen regeling en die voldoet prima. Door de gedetailleerde omschrijving van cao’s is het voor deze nieuwe bedrijven makkelijk om die te omzeilen. Immers, Picnic heeft geen winkels. Dat argument voert de directie aan om aan te geven dat de cao voor supermarkten op hen niet van toepassing is.

Inlegvel

Dat bestaande regelingen voor werknemers niet zijn toegesneden op vernieuwingen in de samenleving is niet zo gek, met een arbeidsrecht dat oorspronkelijk uit 1907 stamt. Ook is de vraag of de vakbonden nog wel sterk genoeg zijn om de rechten van de werknemers van nu voldoende te beschermen.

Voor de werknemers van Picnic, en van andere vernieuwende spelers die op de markt zullen komen, is het nu wel zaak dat hun positie beschermd wordt en zij dus onder een cao vallen waarbij liefst ook een vakbond betrokken is. Een situatie als bij Jumbo, begin dit jaar, waarbij werknemers buiten de bond om een eigen cao opstelden, biedt niet voldoende garantie voor veiligheid en goede honorering van werknemers. Dat betekent dat nieuwe bedrijven in ieder geval voorlopig onder bestaande cao’s moeten vallen. Dat zal een aanpassing vergen, of een inlegvel. 

Een nieuwe cao voor de digitale sector zal de vernieuwingen niet alleen nauwelijks bij kunnen houden, het kost ook veel tijd om die op te stellen. De haperende onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel laten zien dat het erg lang kan duren om zoiets aan te passen aan de tijd. Daar kunnen de werknemers van nu, die hun handen openhalen aan karren, niet op wachten. Die verdienen nu een arbeidsovereenkomst die veiligheid biedt en een eerlijk loon.

Het commentaar is de mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren. Meer commentaren leest u op trouw.nl/commentaar.

Lees ook:

Valt Picnic nu wel of niet onder een cao?

Werknemers van onlinesupermarkt Picnic klagen over een te laag salaris. Het is niet de eerste start-up die in opspraak raakt, maar de regels zijn niet altijd eenduidig.

Werken bij Picnic: ­te hoge werkdruk, onveilige omgeving en slechte beloning

Bij distributiecentra van online supermarkt Picnic is de werkomgeving onveilig, de werkdruk te hoog en de beloning ondermaats. 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden