null Beeld

Lezersreacties

Onderzoek niet alles, laat ruimte voor gezond verstand

Redactie Trouw

Positieve geluiden

Helemaal eens met mevrouw Van Riet uit Laren (Lezersreacties, 22 november). Niemand zit te wachten op twee pagina’s (oud) nieuws van de rellen in het weekend. Maak een reportage van leerkrachten die opgewekt, voor de zoveelste keer, hun klas online lesgeven. Kinderen die zonder morren weer thuis achter de laptop zitten. Al die mensen die creatieve oplossingen bedenken om toch te kunnen werken. Dat positieve geluid horen we veel te weinig.
T.W. Sleeuwenhoek Zuidplas

Black Friday

Was het niet vorig jaar dat Black ­Friday een superspread-event werd, waarna de lockdown inging? En kennelijk doen we dat deze vrijdag weer eens dunnetjes over. Waar is toch het lerend vermogen gebleven? Hebben de Haagse bollebozen toen zij studeerden nooit een tentamen over hoeven te doen, waardoor zij opnieuw door de leerstof moesten kruipen?
Kees Lavooij Vaassen

Toegang zorgdossiers

Je hebt twee soorten artsen: zorg­artsen en keuringsartsen. De laatsten vellen een oordeel over een patiënt in opdracht van een derde. Denk aan verzekerings- en bedrijfsartsen. Een verzekeringsarts doet alleen keuringen, maar een bedrijfsarts mengt zorg en keuring dooreen op een manier die niet doorzichtig is. Ik meen dat de Patiëntenfederatie hier nadrukkelijk naar moet kijken als ze propageert dat zorgverleners toegang moeten hebben tot zorg­dossiers (Trouw, 23 november).
Roel Melchers Houten

Prijsgevoelig

Onderzoek van het RIVM geeft aan dat na prijsverhoging van tabak 11 procent van de rokers is gestopt (Trouw, 23 november). Een van de conclusies is dat ‘vooral mensen met een lager inkomen prijsgevoelig zijn’. Daarvoor heb ik het RIVM niet nodig. Onderzoek niet alles, laat ruimte voor gezond verstand.
Okko van Dijk Putten

Grote aantallen

De brief ‘Wiskunde’ van Guus ­Mascini (Lezersreacties, 23 november) is mij uit het hart gegrepen. Hij spreekt echter over de wet van de ‘grote getallen’. Dit moet zijn de wet van de ‘grote aantallen’. Een klassieke fout in het spraak- en schrijfgebruik.
H.B. Duwaer Den Haag

Niet zeuren

Marli Huijer (Trouw, 23 november) moet niet zeuren, maar blijmoedig de regels naleven om zo een voorbeeld voor anderen te zijn. Dus identiteitsbewijs altijd meenemen en niet fietsen op de stoep, Marli.
Wim Schraa Drachten

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden