Het antwoordMonic Slingerland

‘Of mijn man en ik donderdag konden komen voor vaccinatie. De tranen sprongen in mijn ogen’

null Beeld
Beeld

De lezer is creatief in het zoeken naar een sluiproute voor vaccinaties. Met succes, meestal.

Lezersreacties

Tranen

Telkens werd mijn hoop op snelle vaccinatie de grond ingeboord. Eind maart meldde ik mijn man en mezelf, beiden 61, aan bij de huisarts als vrijwilliger voor als er een vaccin over zou zijn. Diezelfde middag belde de assistente: “Kunnen jullie donderdag komen?” Tot mijn verbazing sprongen tranen van vreugde in mijn ogen. Ik rende naar mijn man en overviel hem tijdens zijn internationale vergadering met de vraag of hij ook kon. Eind mei krijgen we de tweede prik en we hopen daarna naar onze kinderen en kleinkinderen in Zweden te kunnen. Die hebben we al anderhalf jaar niet gezien.
Saskia Beverloo Wageningen

Bellen

Mijn vrouw en ik kwamen in aanmerking voor een eerste vaccinatie, maar kregen nog geen brief. We vernamen dat online al een afspraak kon worden gemaakt. Dat probeerden we steeds, maar als we de vraag of we al een brief kregen met ‘nee’ beantwoordden, konden we geen afspraak maken. Op advies van een kennis belden we, toen konden we meteen een afspraak maken. De eerste vaccinatie hebben we gehad.
Wim Blacquière Gouda

Huisgenoot

Mijn man (60), die acute leukemie heeft, is gevaccineerd in het ziekenhuis. Omdat ik (55) huisgenoot ben van een zeer kwetsbare persoon, kreeg ik op 1 april een oproep van mijn huisarts voor een AstraZeneca-vaccinatie, die op 2 april weer herroepen werd, want die werd nu voor mensen onder de zestig als veel te gevaarlijk beschouwd. Ik mocht de vaccinatie voor mijn man die de huisarts hem had aangeboden, niet overnemen, “gezien de uitspraken van de minister en de Gezondheidsraad”. De afgelopen maand verloor ik mijn vertrouwen in het beleid.
Renske Bult Norg

Onverwacht

Mijn vrouw is jonger, maar kreeg toch eerder een oproep. Als grap zei ik haar: “Jij zit aan het einde van de dag, als er vaccins over zijn wil ik ook wel vandaag”. Tot mijn verrassing kreeg ik van haar even later een sms met de tekst: “Je kunt nu komen”.
Jakob Kingma Groningen

Ongelijk

Een vriendin van mij (70, nog zonder oproep voor vaccinatie) ging met haar man (76) mee en vroeg of zij ook niet meteen gevaccineerd kon worden. Dat kon. Ik (71, met oproep maar nog zonder afspraak) ging de volgende dag ook met mijn man (75) mee en stelde dezelfde vraag. Nee, ik moest eerst een afspraak maken.
Dieke Felix Nieuwegein

Email

Ik hoorde van de vaccinatiestop met AstraZeneca en begreep dat veel zestig-plussers in het dorp dat middel niet meer vertrouwden en hun afspraak bij de huisarts lieten verlopen. Telefoonlijnen waren overbelast vanwege coronavragen, maar ik had nog een mailadres van de huisartsassistente. Ik meldde me als vrijwilliger en heb mijn vaccinatie gekregen. Ik was 66 en nog niet aan de beurt, en ik hoefde niet verder te reizen naar een grote priklocatie.
Jimmy Grootegoed Tolkamer

Monic Slingerland is chef van de opinieredactie. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden