null Beeld

Lezersreacties

Notabene Trouw leent zich als platform voor vreemdgaan

Redactie Trouw

Vreemdgaan

Toneelschrijver Tjeerd Posthuma (Trouw, 2 december) staat inmiddels op het standpunt dat hij zijn vriendin liever niet vreemd ziet gaan, maar over zijn eigen voornemens horen we niets. Verder stelt hij: “Door een affaire stap je ook uit een sleur, als een ventiel dat je even open gooit”. Hoe kan een krant die Trouw heet zich kritiekloos hiervoor lenen? Een ‘ja’ op de intakevraag van een relatietherapeut ‘Is er een derde in het spel?’ reduceert de kans op slagen van de therapie aanzienlijk. En de scheiding is een ramp.

Martin Op ’t Land en Cobi Wattez, Houten

Robot

Robot Rosie kan een krat bier bezorgen bij de studenten van de Rotterdamse Campus (Trouw, 2 december). Kunnen die dat niet meer zelf? Misschien kunnen ze bij de grens van Polen vluchtelingen ophalen die voor een plastic zak om in te slapen verplicht worden bier thuis te bezorgen? Ja, ik ben boos over deze ontmenselijking. Moet ik op mijn oude dag gezellig met een robot een praatje maken?

Jantje Bonthond, Norg

Schuldige

Wie heeft het gedaan? Bij de eerste lockdown waren het de ouders die toch naar hun werk gingen. Daarna de middelbare scholieren die hun mondkapjes niet goed droegen. Toen de studenten die gingen dansen met Janssen. Nu is het de schuld van basisschoolkinderen die ‘virusfabriekjes’ zijn. Opvallend dat al deze ‘schuldigen’ zelden in het ziekenhuis liggen en niet op de ic terecht komen, dat zijn juist mensen ouder dan vijftig of zestig. Het zou helpen als deze generaties werken aan preventie: eigen weerstand verhogen, voorkomen van leefstijlgerelateerde ziekten en desgewenst vaccineren.

Christy Duijvelaar, Bussum

Kop

‘C&A verkoopt producten gemaakt met gedwongen arbeid’ is de kop (Economie, 3 december) maar zelfs de advocaat van de aanklagende partij blijkt hiervan niet overtuigd. Ik verwacht een degelijk artikel met een degelijke kop erboven.

Ferdi Sieben, Zoetermeer

Schuldhulp

Schuldhulpmaatje Wouter Lourens (Opinie, 2 december) stelt dat de gemeente Dordrecht mensen in de bijstand met schulden enkel een verplichte bewindvoerder toewijst. Als hij zich had laten informeren, had hij gezien dat de kracht van onze aanpak juist samenwerking is met vrijwilligersorganisaties zoals Schuldhulpmaatjes. Mede daardoor voorkomen we zware hulp zoals bewindvoering. Ik nodig Lourens uit in gesprek te gaan over de kansen die er liggen door nog betere samenwerking.

Peter Heijkoop, wethouder sociale zaken, Dordrecht

Heilig

Bert Keizer (Gezondheid & zorg, 3 december) haalt uit naar de heiligverklaring van Titus Brandsma. Hij vraagt hoe pater Driscoll, genezen van huidkanker door het bij zich dragen van een reliek van Brandsma, aan een ‘kledingstuk’ kwam. Maar het ging slechts om een fragment van een mantel van Brandsma. Pater Driscoll is karmeliet, net als Brandsma. Het is niet ongebruikelijk dat kloosters relieken in huis hebben van zaligen en heiligen verbonden aan hun orde. En het is een verkeerde veronderstelling van Keizer dat de kerk een overledene de hemel in promoveert wanneer hij of zij heilig wordt verklaard. Heiligverklaring houdt in dat de kerk het vertrouwen uitspreekt dat de heilige in de nabijheid van God verkeert.

Judith Reinaart, Leiden

Verdeeldheid

Niet vaccineren? Dan een hogere zorgpremie. Of geef korting aan gevaccineerden (Uitgelicht, opinie, 3 december). Er is vrijheid van meningsuiting, maar de krant beslist zelf welke lezersbrieven worden geplaatst. Trouw is volgens mij een krant met een christelijke grondslag. Heb uw naasten lief en zaai geen verdeeldheid. Deze brief schept naast verdeeldheid ook onrust, waarom zulke stukjes plaatsen? En dan helemaal zo nadrukkelijk als uitgelichte brief. Of je nu wel of geen gebruik van de zorg maakt, iedereen betaalt de premie van de zorgverzekering. Het is dus een zeer sociale verzekering. Dat moet ook zo blijven, denk ik. Je krijgt ook geen korting als je niet rookt, geen fastfood eet en op je gezondheid let.

Lia de Vries, Waddinxveen

Paradox

Vaccinatieplicht? We zijn zo tolerant dat we er ziek van worden.

L. de Jonge, Hoogeveen

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden