De vraag van Monic

Natuurlijk blijft de krant bestaan, ook in print

Beeld Patrick Post

De meeste lezers zijn optimistisch over de toekomst van kranten, ook op papier. Dat leest prettig, vinden ook jongere lezers.

Jeugdige stagiaires

Het feit dat weinig jongeren nog een krant lezen, is ernstig en noopt tot onderzoek naar hun beweegredenen. Te denken valt aan structurele samenwerking van redacties met jeugdige stagiaires die feedback geven op concrete edities. Zonder krant geen zich ontwikkelende samenleving.
Els Kuypers Rijsenhout

Eigen bestaan

Natuurlijk zullen kranten blijven bestaan. De vorm gaat anders worden. Een mogelijkheid is om de digitale krant geen kopie te laten zijn van de gedrukte, maar een eigen bestaan te geven. Biedt een abonnement aan per katern zoals nieuws binnenland - buitenland, politiek en achtergrond, wetenschap. Ik ben in een aantal onderwerpen niet geïnteresseerd. Maar voor sport en entertainment moet ik wel naar het AD want Trouw biedt dat veel te beknopt. Biedt meer, dan betaal je per katern of interessegroep, je kunt actueler zijn dan het gedrukte exemplaar en meer bieden dan daar instaat.
Willem Jan van de Wetering (voormalig mediaman) Nieuwleusen

Heerlijk, papier

Wij 'dertigers' hebben al jaren een abonnement op Trouw, niet alleen in het weekend, maar juist ook doordeweeks. We kunnen niet zonder; de krant gaat mee naar ons werk, in de trein en in de pauze. Of lekker op een vrije dag. Ik lees de oude van de dag ervoor, hij de verse. Heerlijk de papieren krant lezen en juist niet op een scherm. Onze oudste zoon van tien heeft sinds een paar maanden zijn eigen abonnement op de papieren Kidsweek.
Yasmin van Veen Haarlem

Puzzel maken

Zoals het er nu uitziet, denk ik dat de volgende generatie doet zoals nu, namelijk meer digitaal lezen. Papier zal wel minder worden. Zelf vind ik papier wel prettig, fijn openslaan, thuis of op het werk, en natuurlijk dagelijks de puzzel maken. Ik ben 26 en heb sinds een paar jaar ontdekt dat dit een fijne overzichtelijke krant is.
André Verhoef Rijsenhout

Op zaterdag

Het is 4 oktober 2043. "Goedemorgen opa. Ik lees hier op de voorpagina, dat er 25 jaar geleden aan de lezers van Trouw werd gevraagd of Trouw als papieren krant nog zou bestaan." "Ach ja jongen: de computers en zo namen veel dingen over. Maar gelukkig is de papieren krant op zaterdag nog steeds levend. Heerlijk voor de oude(re) mensen zoals ik, en die zijn er steeds meer. Kan ik rustig in m'n stoel af en toe een stukje lezen en een tukje doen. En ben ik helemaal blij als jij even langskomt! Help je ook even met de puzzel? Opa heeft trouwens 25 jaar geleden een tekst naar Trouw gestuurd. Die begon met: "Goedemorgen opa."
Fenno Bolks Ede

Hoofdprijs

Vijftig jaar terug waren de bekroonde regels van de jubileumpuzzel: "Opdat u zwart op wit en zeer gevarieerd, leest wat de wereld biedt en wat haar nog mankeert". Daarmee heb ik toen de hoofdprijs gewonnen. Maar die regels zijn nu nog van toepassing, vandaar dat ik denk dat Trouw zeker blijft zowel digitaal als op papier.
Janny Steendam Bedum

Monic Slingerland is chef opinie van Trouw. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden. Vragen én antwoorden leest u op Trouw.nl/devraagvanmonic.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden