null Beeld

Lezersreacties

Met haar late excuus verdient Soumaya Sahla geen tweede kans

Redactie Trouw

Sahla

Soumaya Sahla verdient een tweede kans, stelt het hoofdredactioneel commentaar (Opinie, 27 januari). Dat slaat de plank volledig mis. Een tweede kans had ze na haar vrijkomen in 2017 al vaak kunnen verdienen door een openlijke spijtverklaring. Haar spijtbetuiging nu alles in de openbaarheid is gekomen heeft geen waarde.

Godfried G. Cohen, Amsterdam

Sahla (2)

Het geeft me een ongemakkelijk gevoel, zei VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans over de voorzittersrol van de werkgroep terrorisme en radicalisering binnen de VVD die Soumaya Sahla tot voor kort vervulde. Daar kun je begrip voor opbrengen vanwege het lidmaatschap van Sahla van de terroristische Hofstadgroep in het verleden. Maar dat was al jaren bekend binnen de VVD, ook dat Sahla duidelijk afstand heeft genomen van deze duistere periode van haar leven. Sterker nog, zij heeft een keuze gemaakt terrorisme te bestrijden en de motieven voor radicalisering onder de aandacht te brengen. Niets van haar inzet kwam over de lippen van mevrouw Hermans. Woorden over ongemak en angst voor electorale gevolgen wegen zwaarder. Misschien dat mevrouw Hermans nu hier een ongemakkelijk gevoel aan overhoudt.

Ed van der Schoor, Wateringen

Duurzaam

Fijn dat naast de negatieve kop ‘Economie gaat in slakkengang de groene kant op’ op de voorpagina (Trouw, 28 januari) in een kader ook positief nieuws te lezen valt over vier bedrijven die duurzaam produceren. Nu zijn wij als consument aan zet, want deze producten moeten wel worden verkocht. Ook staat er dat de 1,3 procent winst in duurzaamheid snel minder zal worden als na corona het transport weer toeneemt. Een mooie illustratie van het belang van kopen van regionale producten. En als ik dan toch bezig ben: kunnen de bedrijven die pakketjes bezorgen, niet gaan samenwerken?

Aad van Velzen, Raalte

Katholieken

Katholieken denken liberaler dan de kerkleiding (Trouw, 27 januari). Veel van wat wij missen als kerknieuws vond ik in deze artikelen. Ons Bisdomblad heet weliswaar Samen Kerk, maar het woord ‘samen’ stelt daarin weinig voor.

Ben Engeringh, Hoogkarspel

Mantelzorg

Niet de professionele zorgverlener maar de mantelzorger is de spil van de zorg, schrijven hogeschooldocenten Wittenberg en Kwekkeboom (Opinie, 25 januari). Ik leef samen met een vrouw die een bipolaire stoornis heeft. Na 39 jaar herken ik mij zeer wel in deze boodschap. Ik heb het herhaaldelijk bij de professionele zorg aan de orde gesteld, gevraagd om zorg op maat, zonder resultaat. Er is een revolutie nodig in de zorg, zodat die beter werkt en ook om de kosten te verlagen.

Koop Bouma, Schuinesloot

Grensoverschrijdend

In de rubriek Theologisch elftal (Religie & filosofie, 27 januari) werd grensoverschrijdend gedrag bij The Voice nader belicht, zoals gebruikelijk in deze rubriek door twee theologen. Minder gebruikelijk naar mijn idee is het feit dat het dit keer juist bij dit onderwerp twee mannen waren. De vrouwen in het elftal stonden buitenspel. Is dat toeval of is dat grensoverschrijdend?

Uriël da Costa, Utrecht

Naaldhakken

Rina Harsmolle (Lezersreacties, 28 januari) denkt dat Annechien en haar vrouwelijke collega-presentatoren als zelfbewuste vrouwen zelf kiezen om naaldhakken te dragen. Onder de vrouwen in mijn omgeving zijn er maar weinig die dit doen. Het geeft pijnlijke voeten en rugklachten. Vermoedelijk worden deze schoenen, zodra de camera’s uit zijn, snel weer uitgeschopt. Durven afwijken van de norm, dat getuigt pas van zelfbewustzijn.

Femmie van Santen, Landgraaf

Mona Keijzer

Na het interview met Mona Keijzer (Trouw, 25 januari) is er discussie over haar coronastandpunten, maar wat ik mis, is hoe zij met de afspraken binnen het kabinet is omgegaan. Naar mijn mening is het nog steeds zo dat als er een kabinetsbesluit ligt, door alle bewindslieden conform gehandeld wordt. Keijzer was het niet eens met het kabinetsbesluit en besloot daarmee naar buiten te treden. De ‘koninklijke’ weg zou zijn geweest als zij binnen het kabinet had aangegeven dit niet langer voor haar rekening te kunnen nemen en zelf ontslag had genomen.

Nanny Peereboom, Zaandam

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden