CommentaarZorgpersoneel

Meer loon voor zorg past in breder debat

Meer dan de extra premie van 1000 euro netto voor verpleegkundigen, verzorgenden, schoonmakers en al het andere ondersteunende personeel in alle sectoren van de zorg zit er voorlopig niet in. Zij krijgen de bonus dit najaar uitgekeerd als dank voor hun harde en stressvolle werk in de eerste fase van de coronacrisis toen de ziekenhuizen, de thuiszorg en de verpleeghuizen zuchtten onder het hoog opgelopen aantal besmettingen. ‘Nederland kon op hen rekenen’, sprak minister De Jonge van Volksgezondheid in juni na het kabinetsbesluit om het extraatje uit te keren.

Maar de premie is niet meer dan een fooi, vinden de vakbonden en oppositiepartijen in de Tweede Kamer. Zij pleiten ervoor ook nog een structurele, forse loonsverhoging toe te kennen aan het personeel dat zo hard heeft gewerkt en mogelijk nog de borst nat moet maken voor een tweede coronagolf. Vooral de PVV en Forum voor Democratie maakten er de afgelopen weken een heel nummer van, terwijl ook de SP, GroenLinks en de PvdA wisten mee te surfen op het sentiment dat zorgpersoneel onderbetaald zou zijn en structureel meer inkomen verdient.

Toch moeten de argumenten van het kabinet en de coalitiefracties op dit moment zwaarder wegen. Premier Rutte wees er deze week in de Kamer maar weer eens op dat er de afgelopen jaren behoorlijke loonstijgingen voor het zorgpersoneel waren en dat er cao-afspraken zijn gemaakt dat die salarissen blijven stijgen. Het zorgpersoneel in Nederland is ook niet slechter af dan in landen als Frankrijk en Duitsland. En vooral: De honderden miljoenen die nodig zijn voor zo’n extra loonsverhoging zouden de ziektekostenpremies en de belastingen te veel opjagen. Onbetaalbaar dus, meent Rutte, zeker wanneer na een dergelijk akkoord in de zorg andere groepen uit de collectieve sector, zoals de politieagenten en leraren ook in de rij gaan staan voor een hoger salaris. Het kabinet houdt daarom vooralsnog voet bij stuk.

Desondanks kunnen de onderhandelaars over een duurderde cao in de zorgsector hoop putten uit het Kamerdebat deze week. De druk vanuit de oppositie blijft groot, ook in de coalitie verschuiven de panelen. Zelfs in de VVD groeit het besef dat de collectieve sector jarenlang te veel is uitgekleed, CDA en D66 zeggen dat ‘verbeteringen’ daar nodig zijn en dat daarbij ook gekeken moet worden naar extra loon voor sommige groepen die er werken. Nu haastig dure beloftes doen is inderdaad niet verstandig. Wel is het noodzakelijk om in de komende begrotingsonderhandelingen en zeker bij de volgende kabinetsformatie toch te bekijken hoe de collectieve sector kan worden versterkt. En dus ook welke specifieke werknemers in de zorg, maar ook in onderwijs en politie het recht moeten krijgen op een extra loonsverhoging.

Het commentaar is de mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden