null

OpinieArbeidsmarkt

Maak van de kinderopvang een basisvoorziening

Gratis kinderopvang helpt arbeidstekorten wegwerken, omdat het ouders die willen werken ondersteunt, schrijven Miranda Seton-de Graaf en Jeanette de Jong van opvangorganisatie Blosse.

Miranda Seton-de Graaf en Jeanette de Jong

Het personeelstekort in de zorg en het onderwijs is mede een gevolg van ons systeem van kinderopvangtoeslag. Want alleen als je werkt, mag je kind naar de kinderopvang. Word je werkloos, dan moet je kind eraf omdat het niet meer te betalen is. In de economische crisis van 2011-2015 verloren veel mensen hun baan en zegden de kinderopvang op. De opvang zelf moest gewaardeerde professionals ontslaan.

Onlangs berichtte de Volkskrant nog over een groot ‘onbenut arbeidspotentieel’. Dit zijn mensen die wel willen werken, maar dit niet doen of minder uren dan gewenst. Nederland heeft geen tekort aan personeel, maar een gebrek aan visie, was de conclusie.

Stabiele sector

Arbeidsbemiddeling tussen werkzoekenden en werkgevers is in de afgelopen jaren opgetuigd en afgebroken, terwijl een groot deel van de oplossing eenvoudig te vinden is: in kosteloze kinderopvang. Die zorgt ervoor dat alle kinderen van 0 tot 13 jaar altijd naar de kinderopvang kunnen, waardoor de kinderopvang een stabiele sector wordt. En dat is goed voor kinderen, kinderopvang-medewerkers en voor ouders.

Wat betreft de kinderen, de eerste levensjaren zijn erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar niet alle kinderen hebben de kans en mogelijkheid om naar de kinderopvang te gaan. Als ouders niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag komen, is de kinderopvang voor velen vrijwel niet toegankelijk. Dan starten ze vaak pas als tweejarige in de peuteropvang, omdat de gemeente dan wel bijdraagt in de kosten, ook als maar één van beide ouders werkt.

Hoe mooi zou het zijn als de kinderopvang, net als het basisonderwijs, een basisvoorziening wordt voor elk kind. Als alle kinderen vanaf hun vroege levensjaren werden gestimuleerd om zich te ontwikkelen, begeleid door professionele pedagogisch medewerkers die daarvoor gestudeerd hebben, ongeacht of de ouders werken.

Kinderen zijn gebaat bij een stabiele en publiek gefinancierde sector, die integreert in het basisonderwijs. Die sector zou te maken moeten hebben met maar één ministerie: het ministerie voor kindontwikkeling.

Maar ook met één geldstroom, één cao en eenduidige wet- en regelgeving. Een sector die de ruimte krijgt om de kindontwikkeling op een professionele manier in te richten.

Vast contract

De opvang op een professionele manier inrichten is mogelijk. In de maatschappelijke (lees: niet-commerciële) kinderopvang worden de euro’s die de ouder neertelt voor de kinderopvang, besteed aan het kind. Er kunnen goed opgeleide pedagogisch medewerkers met een vast contract in dienst worden genomen.

Er wordt geïnvesteerd in een veilige en uitdagende speelleeromgeving. We werken aan een mooie connectie met het basisonderwijs, met een doorgaande ontwikkelingsbegeleiding in de kindcentra. Geïnspireerde leidinggevenden met visie loodsen samen de organisatie koersvast naar de toekomst.

Zo kan ook een publiek gefinancierde kinderopvang worden ingericht. Met als groot voordeel van publieke financiering dat ouders hun beslissing om hun kinderen naar de kinderopvang te brengen niet hoeven laten af te hangen van de hoogte van hun eigen inkomsten.

Ouders krijgen zo de kans om (weer) te gaan werken of om meer uren te gaan werken. En daar profiteert de zorg van, het onderwijs en elke andere sector in Nederland die met personeelstekorten te maken heeft. En dus ook de kinderopvang.

Lees ook:

Met oplopende personeelstekorten stijgt ook de werkdruk

De oplopende personeelstekorten in verschillende sectoren hebben voor werknemers een keerzijde, constateert CNV. De druk op werknemers loopt (te) hoog op, waarschuwt de vakbond.

Lees ook: Personeelstekort kinderopvang bereikt recordhoogte: ‘Het is problematischer dan ooit’

Personeelstekort speelt de kinderopvang parten. De nood was nog nooit zo hoog als deze herfst.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden