null Beeld

Commentaar

Maak de overgang bespreekbaar op het werk

Redactie Trouw

Opvliegers, slapeloosheid, gewrichtspijn, concentratieproblemen: het zijn maar enkele van de vervelende bijwerkingen van de overgang bij vrouwen. Ze kunnen het leven van wie het treft behoorlijk in de war schoppen.

Ook op het werk hebben dergelijke klachten effect. Uit een enquête van het CNV blijkt dat maar liefst 60 procent van de vrouwen tijdens het werk last heeft van de overgang. Een op de tien krijgt er zelfs een burn-out van. Dat is natuurlijk niet zo gek: voor wie slecht slaapt, concentratieproblemen heeft of worstelt met pijnlijke gewrichten, kan de hoeveelheid werk te zwaar worden.

Het is daarom verstandig om met de werkgever over de klachten te praten. Want kleine ingrepen – aanpassing van werktijden, een ventilator plaatsen – kunnen al helpen. Maar erover praten is makkelijker gezegd dan gedaan. De overgang is nog altijd een taboeonderwerp, niet alleen op het werk trouwens.

Voor het eerst in de geschiedenis

Vrouwen onderling praten al nauwelijks over de overgang. Het is niet leuk om te moeten erkennen dat de vruchtbare leeftijd voorbij is. En dan die moeilijk verklaarbare, door hormonen veroorzaakte klachten. Een gebroken been is tenminste duidelijk. Met mannen erbij wordt het pas echt ongemakkelijk om de overgang ter sprake te brengen. Dan hoor je al snel flauwe grappen over opvliegers en opmerkingen over vrouwen die zeuren.

Dat moet anders, vindt het CNV. De vakbond wil dit onderwerp ‘een respectvolle, serieuze plek op de werkvloer’ geven en is daarom een campagne begonnen. Als werkgevers of leidinggevenden beter beseffen wat de invloed van de overgang op het werk kan zijn, zou veel ziekteverzuim voorkomen kunnen worden. Dan moeten ze wel op een goede manier het gesprek aan kunnen gaan.

Het CNV heeft gelijk. Dit is een belangrijk initiatief. Nu voor het eerst in de geschiedenis veel vrouwen tussen de veertig en zestig in loondienst werken, moeten werkgevers stilstaan bij wat deze levensfase met zich mee kan brengen. Wie de overgang beschouwt als een privéprobleem, miskent de invloed op het werk.

Oudere werknemers aan het werk houden

Werkgevers doen er goed aan de tips die het CNV heeft opgesteld door te nemen. Maak de overgang dus een vast thema van hr-beleid en zorg dat leidinggevenden weten waar het over gaat. Een veilig klimaat waarin dit taboeonderwerp ter sprake kan komen is al veel waard.

Met de krappe arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker om oudere werknemers aan het werk te houden. Het is dus ook in het belang van werkgevers om rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van deze categorie vrouwen. Ook met die van oudere mannen trouwens.

Het commentaar is de mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden