Lezersreacties

Lezersreacties

null Beeld
Beeld
Redactie Trouw

Topsport

De pagina’s 18 en 19 (Sport, 8 november) doen me denken aan de brief van hoofdredacteur Cees van der Laan (Opinie, 6 november). Ik zie en lees een mooi en maatschappelijk verhaal van Esther Scholten over het EK zwemmen met Marrit Steenbergen, een stoer realistisch ­artikel over het rugbyteam, niet te vergeten de geweldige column van Marijn de Vries (was het elke dag maar maandag) en een klein helder bericht over Max Verstappen. Hoe mooi kan sportverslaggeving zijn?

Ger Bakker Krommenie

Eelde

In de Dorpskerk van Eelde wordt de QR-code gevraagd. Prima actie van de voorganger, zegt een brievenschrijver (Lezersreacties, 8 november). Maar het is een beslissing van de kerkenraad, niet alleen van de voorganger.

Janny Staal Eelde

Eelde (2)

Kerken willen geen QR-code controleren omdat het voor een tweedeling zou zorgen. In Eelde is men zo moedig om de maatregelen uit de samenleving wel over te nemen. In de Middeleeuwen waren sommige zieken niet welkom. In een aantal kerk­gebouwen, zoals in de dertiende-eeuwse Petruskerk in Jistrum, zit een zogenoemd leprozenraampje: besmettelijke gelovigen waren buitengesloten maar konden via dat raam toch de mis bijwonen. De hedendaagse versie heet Windows.

Herman Roest Veenwouden

Mug

Het kabinet schiet twee keer met een kanon op een mug. Dat kan ­helpen om de mug te doden, maar dan moet je wel een beetje richten. En dat doet het kabinet niet. De 400 euro voor de gestegen gasprijzen zijn beslist onvoldoende voor de schrijnende gevallen in de tochtige huurwoningen. En door de toeslagenaffaire uit te breiden met een groot aantal eenvoudige gevallen (Trouw, 8 november) dreigen daar ook de echte problemen onopgelost te blijven. Als zometeen alle Nederlanders ook nog eens 1000 euro aardbevingsschade krijgen, dan is dat probleem ook weg.

Jacques Bogaarts Leidschendam

Vergroening

Een prima stuk van Ester Bijlo (Trouw, 6 november). Dat vergroening kan samengaan met economische groei, zal zeker wensdenken blijken te zijn. Maar een stationaire economie is zowel zonder als met vergroening onmogelijk in een vrije markt. Er zou een prijsvraag uitgeschreven moeten worden voor economen die weten hoe dat wel kan. Rekening houdend met het niveau van collectieve voorzieningen en de groeiende zorgkosten. Ik verwacht daar eerlijk gezegd niets van, al sinds de Club van Rome destijds.

Piet Allaart Middelburg

Keuze

Waarom wel foto’s van de klimaatmarsen en niet van de dertigduizend demonstranten bij de coronamars in Den Haag (Trouw, 8 november). Dit wordt bij afspraak doodgezwegen door de mainstream media.

Ruud Kraan Aalsmeer

Prachtig

Prachtig beschrijft Esther van Fenema (Trouw, 8 november) de machteloosheid die ik bijna dagelijks voel, “een zwaar gevoel in mijn benen van al die grote thema’s waar we als burgers iets mee ‘moeten’, terwijl we tegelijkertijd zo machteloos zijn.” Omdat de Grote Jongens zoals Shell het laten afweten.

Els Berkhof Hilversum

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden