null Beeld

Lezersreacties

Lezersreacties: We kunnen allemaal iets tegen ontbossing doen

Redactie Trouw

Ontbossing

Ik ben ontzettend blij dat Trouw vindt dat Brussel moet optreden tegen ontbossing (redactioneel commentaar, 30 november). We kunnen allemaal zelf ook iets tegen ontbossing doen door elke keer dat we naar de supermarkt gaan geen vlees en sojaproducten te kopen.

Frank Scimone, Amsterdam

Wereldwijd misbruik

Verbazingwekkend dat Stevo Akkerman in zijn column ‘Rooms’ (Trouw, 1 december) geen enkel woord besteedt aan de echte redenen waarom deze kerk in de problemen gekomen is. Dat is namelijk het jarenlange misbruik wereldwijd van kinderen die onder toezicht gesteld werden van dienaren van de kerk. Dat de kerk hiervoor verantwoordelijk is, mag nooit vergeten worden.

Jaap Cornelissen, Ermelo

Centrumkerk

Indrukwekkend en bovenal pijnlijk: de al decennia voortgaande negatieve spiraal van katholiek Nederland (Trouw, 30 november). Ook onze H. Nicolaasparochie lijdt eronder. Het parochiebestuur besloot afgelopen voorjaar om geen zondagse vieringen meer te houden in de vier kleine wijkkerkjes en dat alleen nog te doen in de ene grote, monumentale centrumkerk. Naast alle verdriet vrees ik voor de negatieve consequenties qua betrokkenheid, kerkbezoek en financiën.

Rob van der Vaart, Zoetermeer

Multinationals

Hoogleraar Hans van Kranenburg pleit voor de totale uitlevering van de samenleving aan multinationals als Shell, omdat dit soort bedrijven meer invloed hebben dan nationale overheden (Opinie, 30 november). Dat laatste klopt, maar de gesuggereerde oplossing is ongewenst en de weg van de minste weerstand.

Leo Nagelkerke, Teteringen

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden