null Beeld

OpinieLezersreacties

Lezersreacties: De overheid moet het KLM-personeel beschermen

Redactie Trouw

Gepensioneerde leerkrachten zijn ook jarenlang onderbetaald

Op de salarissen van de leerkrachten in het basisonderwijs is vele jaren bezuinigd. Tussen mijn veertigste en mijn pensioen is mijn salaris niet ­geïndexeerd. Deze beroepsgroep was altijd plichtsgetrouw. Nu er een enorm tekort is ontstaan aan leerkrachten, kunnen de salarissen in het basisonderwijs plotseling wel 10 procent omhoog. Dat is geweldig voor het huidige personeel, maar de gepensioneerden die zo’n twintig jaar onderbetaald zijn geweest, profiteren hiervan helaas niet.

J.D. Renes, Maassluis

‘Suikertaks’ is taalverloedering

Het doet pijn dat ook Trouw, zelfs in het hoofdredactionele commentaar (25 april), meedoet aan de tegenwoordige taalverloedering. Het is suikerbelasting.

Gerrit Jan Bouwhuis, Amersfoort

We hebben de aarde in bruikleen van God

Een man naar mijn hart: Henry Mentink uit Varik (Goedemorgen, 25 april). Hij loopt met een kruiwagen richting Parijs, ‘om de gehele aarde op de Werelderfgoedlijst te krijgen’. Veel Trouwlezers weten dat hij zo de Bijbelse gedachte vertolkt dat de aarde erfgoed is. Zie psalm 24: ‘Des Heren is de aarde en haar volheid’. We hebben de aarde niet in ­bezit, maar in bruikleen.

Guus Koelman, Rotterdam

Overheid moet als grootaandeelhouders KLM het personeel beschermen

Zaterdag was het een chaos op Schiphol. Het bagagepersoneel van de KLM staakte. Terecht. Terwijl wij in deze tijd excuses maken voor de slavernij, voltrekt zich onder onze ogen opnieuw slavernij. Kijk naar DHL, dat strakke contracten afsluit met onderaannemers. Slachtoffers zijn de werknemers. De overheid is grootaandeelhouder van de KLM. Overheid, stop dit onrecht en ­bescherm uw burgers.

Femmie van Veen, Nieuwleusen

Zonneparken kosten veel schaarse ruimte

Het afgelopen weekend hebben we meer wind- en zonne-energie geleverd dan aan elektriciteit werd verbruikt. Een fantastisch resultaat. Jammer dat we veel schaarse grond in Nederland moeten afstaan aan zonneparken. Een fraai gezicht is het niet. Bovendien schreeuwen we in Nederland om woningbouw. Waarom zouden we die ruimte niet volbouwen met huizen met platte daken? Op de daken leggen we dan praktisch net zoveel zonnepanelen.

Piet Rijnbeek, Putten

Leg de daken van die distributiecentra vol met zonnepanelen

Als we die 450 extra ‘voetbalvelden’ aan distributiecentra moeten accepteren (Trouw, 25 april), mag ik hopen dat we wel afdwingen dat deze daken volgelegd worden met die ­andere schaarse ruimte-vretende plaag: zonnepanelen.

Arnoud Garrelts, Groningen

Douwe Bobs optreden was te luid

Dank, Jasper van Vugt, dat je in de recensie over Douwe Bobs optreden in De Duif (C&M, 25 april) mijn vraag of het zaalgeluid wat zachter kon terecht noemde. Na afloop kwam een meneer naar mij toe, die heel boos was over het feit dat ik de show had ‘onderbroken’, ik moest maar oordopjes gebruiken. Ik hoop dat deze meneer de recensie ook heeft gelezen.

Gerda Harleman, Uithoorn

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden