null Beeld
Beeld

van Monic Slingerland

Langere lockdown is gezond, maar de wijnimporteur is volledig kapot

Hoe lang moet de ­lockdown nog duren ? Tot de zomer, denken de meeste lezers.

Langer

Mijn voorkeur gaat uit naar een langere sluiting. Het heen en weer gaan tussen hoop en vrees maakt alle dagen wiebelig. Nou heb ik makkelijk praten. Gelijktijdig met het begin van de coronacrisis ging ik met pensioen. Mijn relatie was zojuist beëindigd en ik ging een nieuw leven opbouwen in een ander huis.

Rust kon ik goed gebruiken. Als ik dacht aan degenen die een bedrijf hadden, zoals ik er een heb gehad, huilde mijn hart. Omdat het er momenteel naar uitziet dat het vaccineren langer gaat duren en een derde golf ons gaat plagen, gun ik mijn ­ondernemende medeburgers in ieder geval rust in hoofd en hart.

Rob Bartels Ansen

Sneller

Het wordt tijd om te kijken hoe we met gerichte maatregelen een balans kunnen vinden tussen gezondheid en een normale samenleving. We kunnen zo niet doorgaan, Een groot deel van het midden- en kleinbedrijf gaat kapot, het OMT adviseert eenzijdig en de regering neemt dit slaafs over. Waarom wel een volle supermarkt, maar de speciaalzaak die met vier klanten op een dag al kan leven, laten wachten tot het faillissement? Na een jaar corona wordt het tijd ermee te leren (door)leven.

Evert Marseille Lelystad

Tot de zomer

Ik ben er een groot voorstander van om de lockdown te verlengen tot de zomer. Daar hebben we meer aan dan al die maatregelen die we al een jaar over ons heen krijgen. Men komt steeds met een komma achter een maatregel, met mitsen en maren zodat het in de praktijk niet uithaalt. Men kan beter maatregelen aankondigen en daar een punt achter zetten.

Willem Vizee Tiel

Te laat

Bij weinig besmettingen kun je korte strenge maatregelen invoeren om brandjes uit te doven. Bij ons is veel te laat gereageerd. De groei is exponentieel en nu kun je bijna geen maatregelen meer loslaten.

Emy de Witte- de Jong, verpleegkundige en student gezondheidswetenschappen Nieuwegein

Kapot

Ik ben toeleverancier van wijnen aan de horeca. Ik heb het afgelopen jaar een maandinkomen gehad. Altijd hard gewerkt, gespaard voor slechte tijden en verhuisd naar het buitenland om de kosten te minimaliseren, nu blut. Ik kan sinds deze week mijzelf en mijn hondje niet meer voeden. Ik krijg geen euro hulp van de overheid. Het duurt allemaal te lang. Ik ben kapot. Ik heb van alles aangepakt, heb een maand gewerkt voor een bedrijf dat niet betaalde en probeer nu iets anders te verkopen, maar niemand investeert.

Jo Speel Spanje

Lange adem

Wie kijkt naar de grafieken van Van Dissel ziet dat we een lange adem moeten hebben. Het virus is niet binnen een paar weken onder controle. De vaccinaties en de strenge maatregelen helpen, tijd ook. Laten we de lockdown verlengen tot de zomer. Ik hoop dat de voorjaarszon binnenkort helpt om vol te houden.

Wim Drost Ede

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden