null Beeld

Lezersreacties

Koelte onder bomen is keihard nodig, helaas sneuvelen er te veel

Redactie Trouw

Vooral excuus-Truus-boompjes

Koelte onder bomen is erg fijn en keihard nodig! Helaas sneuvelen letterlijk en figuurlijk nog te veel bomen in Nederlandse wijken. Omdat bewoners geen blaadjes op hun geparkeerde auto willen zien of vogelpoep. Of alleen recht voor hun deur willen parkeren. Het gedram hierover neemt vaak zulke vormen aan dat gemeenten bij het plannen van een nieuwbouwwijkje, het inbreien van een paar nieuwe woningen of reconstructie van de straat de bomen van tevoren al uit de tekening halen. Er blijft dan hoogstens een excuus-Truus-boompje over. Iedereen blij……?!

Marijke Verstappen, Doesburg

Wat een aandacht voor twee hete dagen

Van harte eens met Willem Pekelder (Achterop, 18 juli) over de manieren van weersvoorspellingen. Helaas moet ik vaststellen dat het bij journalisten van onder andere Trouw niet veel anders is: dagelijkse verhaaltjes over warmte en hoe onbekenden ermee om gaan; plus adviezen te over wat te doen en te laten. Ja het is ook wat: twee hete dagen.

Nico Munk, Soesterberg

Vlag ondersteboven hangen is respectloos

Cees Muusse (Lezersreacties, 18 juli) snapt niet dat de vlag – op de juiste wijze – mag worden uitgehangen als een scholier het eindexamen heeft gehaald, maar dat de vlag niet ondersteboven mag worden gehangen als protest. Dit is onvergelijkbaar, in het tweede geval gaat men respectloos om met ons nationale symbool. Zo beledig je de Koning, het Nederlandse volk en de staat.

Hans Cohen, Amstelveen

Spreiding is cruciaal voor integratie

Ik werk sindskort in een azc, het zet mij aan het denken over integratie. De inzet van gemeenten is onmisbaar en sociale huurwoningen voor statushouders kunnen zeker helpen de grote problemen in de opvang te verminderen. Maar het lijkt vooral belangrijk op de lange termijn te kijken. Hoe moeten al deze mensen, die wat mij betreft welkom zijn, hun plek vinden in onze maatschappij? ‘Je mag van niemand meer vragen dan hij geven kan’, zegt de Koning in De Kleine Prins. Niet van de mensen die hierheen zijn gekomen, maar ook niet van de mensen die zich overspoeld voelen door een veel te grote groep met een totaal andere cultuur. Daarom is spreiding van het grootste belang. Met meer kans op ontmoeting, wederzijds respect en echte integratie. Want dat komt niet vanzelf goed.

Hanneke van der Valk, Huis ter Heide

Niet-westerse vreemdelingen zijn politiek niet welkom

Hoe het in Ter Apel en elders zo ver kon komen? Is het u ontgaan dat al 25 jaar niet-westerse vreemdelingen hier politiek niet welkom zijn en de ‘ontvangst’ is ontspoord?

Willem Zwetsloot, Son

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden