OpinieEmancipatie

Juist het deeltijdwerk van mannen is het grote probleem in onze economie

Merkwaardig dat in pleidooien voor een gelijke arbeidsverdeling vaak wordt gesteld dat vrouwen te veel in deeltijd werken. Ze doen al eeuwen meer dan mannen, noteert Jan Atze Nicolai, lezer te Leeuwarden.

Anneke Westerlaken, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn, betoogt samen met Wieteke Graven en Kai Pattipilohy dat vrouwen meer uren op de arbeidsmarkt moeten krijgen (Deeltijdwerken voor vrouwen mag niet vanzelfsprekend zijn’, Opinie, 3 juli).

Hun betoog is naar mijn mening gedegen en constructief, maar tegelijkertijd ook nogal paternalistisch. Bovendien zijn hun argumenten niet bepaald genderneutraal.

Het verbaast mij dat deze drie vrouwelijke auteurs zich zo eenzijdig richten op de positie van de vrouw, terwijl volgens mij de beperkte en ondergeschikte rol van de man op de arbeidsmarkt – in de volle breedte – hét grote probleem is in onze economie en samenleving.

Ik zou willen zeggen: deeltijdwerk voor mannen mag niet vanzelfsprekend zijn. Overal in de wereld zijn het de vrouwen die de meeste uren werken, en de mannen die het meeste geld krijgen.

Als we de onbetaalde en betaalde uren arbeid bij elkaar optellen, worden de vrouwen dubbel belast, en zijn het juist de mannen die deeltijd werken, en daardoor een nogal beperkte verantwoordelijkheid dragen voor het in stand houden van de economie in de volle breedte.

Doordat de een zorgt – dat is dikwijls een vrouw –, kan de ander – dikwijls een man – geld verdienen. Juist tijdens de coronacrisis zagen we dat de voornamelijk door vrouwen gedragen huishoudeconomie de samenleving en solidariteit in stand houdt. En mannen zijn daar heel tevreden mee. Mannen blijven graag in de eigen comfortzone.

Ik kom daarom tot de volgende conclusie. Hou op met het aanspreken van vrouwen over ‘deeltijdwerk’. Vrouwen werken al eeuwenlang veel harder en langer. Vrouwen worden al lang niet in deeltijd belast, maar anders dan mannen juist dubbel.

Kom daarom met een deltaplan juist tegen het deeltijdwerk van mannen. Al het verborgen arbeidspotentieel van mannen moet nodig geactiveerd worden. Dat kan heel gemakkelijk. Gewoon nuchter naar hardwerkende vrouwen kijken.

Dan zie je dat het veel grotere arbeidspotentieel van vrouwen op dit moment al gebruikt wordt, maar het kan en moet beter gewaardeerd en beter betaald worden. Wanneer hier aandacht voor komt, dan zullen mannen vanzelf net zo veel gaan werken als vrouwen.

Lees ook:

Streven naar een carrière is niet heilig. Maar de overheid heeft wel de verantwoordelijkheid te garanderen dat mensen bewuste carrièrekeuzes kunnen maken, betogen Anneke Westerlaken, Wieteke Graven en Kai Pattipilohy (directeur Diversion).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden