null Beeld

Lezersreacties

Jezus is het altijd met je eens. Ook bij de breuk met je moeder?

Redactie Trouw

Wat zou Jezus hiervan vinden?

“Jezus is het altijd met me eens.” De uitspraak van schrijfster Nicolien Mizee (Tien Geboden, 25 juni) is op verschillende manieren uit te leggen. Het kan zekerheid geven, maar ook arrogant klinken. Ik lees in dit interview dapperheid, eerlijkheid en diepgang. Toch verbaasde ik mij over de breuk met haar moeder. De situatie zal ernstig zijn geweest, maar ik ontkwam niet aan de vraag: wat zou Jezus hiervan vinden?

Truus Groothuis Culemborg

Maar die lezer verkijkt zich

Dat per uur honderden motorrijders bij iemand langskomen zoals eerder in de krant stond, dat kan niet volgens een ingezonden brief (Lezers­reacties, 27 juni). Dan zouden dagelijks zo’n beetje alle motorrijders langskomen, stelt deze lezer. Maar die verkijkt zich. Nederland telt 1,5 miljoen mensen met een motorrijbewijs en ruim 700.000 geregi­streerde motorfietsen. Als die werkelijk bijna allemaal op een dag zouden langskomen, zouden er per uur tienduizenden motorrijders voorbijrijden. Omgekeerd gerekend: gemiddeld drie tot vier passerende motoren per minuut is niet gek op populaire trajecten, waar ze vaak in groepjes passeren. Dat komt inderdaad neer op enkele honderden per uur.

Eric van Beek Ravenswoud

Er zijn slechts vijf personen tegen volgens Trouw

Als ik in Trouw wat beeld en tekst betreft de verhouding zie tussen voor- en tegenstanders van het recht op abortus in de VS, zou ik vermoeden dat er in de Verenigde Staten vijf rechters tegen abortus zijn en dat de rest van de Amerikaanse bevolking voorstander is.

Addo de Visser Wageningen

Iedere man zonder kinderwens erkent het recht op abortus

Iedere man die weleens seks wil zonder de wens om dan vader te worden, erkent uiteraard het recht op abortus.

Marlies Wijnen Amsterdam

De toekomst van alle vrouwen

De prachtige tekening van Tjeerd Royaards van het Amerikaanse ­Vrijheidsbeeld dat een vrouw troost (Opinie, 27 juni) vertelt in zijn ­eenvoud alles over de eeuwige strijd ­tussen (religieuze) wetten en het ­leven, rechten en toekomst van alle vrouwen.

Bea Wolters Amersfoort

Ik ben voor het recht op abortus

Ik ben niet voor abortus, wel voor het recht op abortus.

Henk Rietveld Den Haag

Het artikel zet mij daarover aan het denken

De televisierecensie (Achterop, 27 juni) bespreekt het hoge christelijk gehalte van Hour of Power, de RTL5-uitzending van een kerkdienst die dankzij de professionaliteit van de voorganger een succesnummer is. Het gaat dan niet om zijn theologische scholing, maar om de perfecte techniek. Ik blijf haken in de kennelijk meetbare hoogte van het christelijk gehalte. Gaat het dan om de inhoud, of stiekem toch om de vorm? Om bijbeluitleg die aansluit bij de overtuiging die je al had, of die je aan het denken zet? Of om het aantal keer en de manier waarop de naam van Jezus wordt gebruikt? Het artikel zet mij daarover aan het denken.

Greet van ’t Slot Zeist

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden