null Beeld

OpinieLezersreacties

Inderdaad: niet weer Arie Slob op onderwijs

Redactie Trouw

Daggasten

Het advies om in verband met corona niet meer dan vier gasten per dag te ontvangen, blijft waarschijnlijk gelden na de persconferentie. Wij ontvangen als docenten in het voortgezet onderwijs per uur meer dan 25 gasten. En dat 7 uur per dag, 5 dagen per week in ruimtes die niet goed geventileerd kunnen worden. We raakten als gevaccineerden besmet op ons werk. Een aanvaardbaar risico, zeggen mensen aan de zijlijn. Kerst vieren met ons gezin waarbij we meer dan vier personen ontvangen, dat zou niet kunnen? Ach, we zien het als een aanvaardbaar risico.

Florien en Kees Bulens Apeldoorn

Universeel

Waar blijft het universele vaccin, vraagt de redactie zich af (Trouw, 13 december). Het universele vaccin is Liefde. Liefde voor de natuur en mens. In die volgorde nu alstublieft, meneer Rutte.

Eduard Jansen Junior Amersfoort

Noordervliet

Niet weer Arie Slob op onderwijs. Ik ben 79 jaar en heb meer dan 40 jaar breed in het onderwijs gewerkt. Dank je wel, Nelleke Noordervliet, voor je geweldige analyse (Opinie, 12 december).

Everhard Hofland Bodegraven

Spelregels

Inmiddels willen 194 landen komen tot een overeenkomst waarin spelregels worden afgesproken om ieders recht op gezondheid en gelijkheid te beschermen. (Trouw, 13 december). Heel vreemd dat dat alleen zal gelden voor vaccins tegen corona. Ik pleit voor een uitbreiding van de werkingssfeer van de spelregels tot alle beleidsterreinen die betrekking hebben op gezondheid en gelijkheid, zoals eerlijke verdeling van de welvaart.

Herman van Bemmel Voorschoten

CDA

CDA-leider Hoekstra haalt uit naar Baudet (Trouw, 11 december) en stelt dat zijn partij zich scherper gaat opstellen. Compromissen sluiten we vanuit onze CDA-idealen, zegt hij, en ‘ons eigen geluid zal helder en herkenbaar zijn’. Wat zijn die idealen dan nu? Het eigen geluid is in het geheel niet herkenbaar. Het nieuwe kabinet zal, zo zei Hoekstra, voor vooruitgang zorgen waarbij economie én ecologie, welvaart én welzijn, vrijheid én verantwoordelijkheid in balans zijn. Niet gek, maar waarom economie weer als eerste? Hoekstra maakt het CDA groot door zich alleen maar af te zetten tegen anderen. Een gemiste kans.

R.H. Middel Bunnik

Eerlijk

Naar aanleiding van het artikel over het eigen risico in de zorgverzekering (Opinie, 11 december) vraag ik mij af waarom het niet mogelijk is om dit eigen risico inkomensafhankelijk te maken.

Wim Hendriks Heel

Attentie

Abonnees discussiëren in deze rubriek over een aardigheidje voor krantenbezorgers, zoals een chocoladeletter tijdens Sinterklaas. Een kleine attentie kan nooit kwaad. Beter dan gescheld en bedreigingen. Het zou beter zijn dat iedereen een aardigheidje geeft, aan wie dan ook.

Tikva Westerink Geleen

Milieu

Ik heb moeite met al dat enthousiasme over de Formule 1. Wij zijn druk bezig met milieu, levensstijl en menselijke verhoudingen. Verstappen woont in Monaco om belasting te vermijden, negeert de uitreiking van Sportman van het Jaar, rijdt op een circuit in kwetsbare natuur, maakt reclame voor een discutabel energiedrankje en trekt zich anders dan zijn tegenstander weinig aan van de onmenselijke omstandigheden van het land waar hij de titel wint. Niets zie je ervan in de berichtgeving dit weekeinde.

Aart van Joolingen Zwijndrecht

Monaco

Ben ik de enige die het gezwaai met de Nederlandse vlag door Max Verstappen in Abu Dhabi potsierlijk vond? Hij is opgegroeid in België en woont in Monaco. Als je je zo Nederlands voelt, kom dan hier wonen en belasting betalen. Overigens volg ik de Formule 1 en heb ik zondag ook genoten.

A. van Meurs Asperen

Anti-fossiel

Met alle publiciteit over Verstappen, ondersteund door de brief van de hoofdredacteur (Opinie, 11 december), verloochent Trouw haar karakter als duurzame, anti-fossiele krant.

Meindert Beerlage Helmond

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden