null Beeld

Lezersreacties

Hopelijk gaat BBB de bestuurscultuur veranderen

Redactie Trouw

Pensioen

Topeconoom Lans Bovenberg (Trouw, 16 maart) pleit al jaren voor een hogere pensioenleeftijd. Hij is zelf 64 jaar en gaat nu met pensioen. Luxe positie!

Clara Kunst, Gasselternijveen

BBB

Ik ben onverwacht enthousiast over de overwinning van BBB, al heb ik niet op ze gestemd. Het zou kunnen dat de partij in een keer de bestuurscultuur verandert op een manier die we allemaal willen. Door het inbrengen van gezond boerenverstand en het geven van een gelijkwaardige plek aan vrouwen. Een partij moet het hebben van Beeldvorming, Beleid en Bestuur. Door de beeldvorming heeft BBB gewonnen. Nu komt het aan op beleid en bestuur.

Henk Vrijhof, Ruinen

BBB (2)

Misschien kan Caroline van der Plas haar boze boeren oproepen de vlag in Nederland weer op de juiste manier op te hangen. Hun punt lijkt me nu wel gemaakt.

B. van de Pol, Almelo

CDA

Op de pagina’s met verkiezingsinterviews (Trouw, 15 maart) ontbrak een interview met een CDA’er. Opzet of vergeetachtigheid? Het ARP-smaldeel van het CDA behoorde tot de oprichters van Trouw.

Gerard J. Hazenkamp, Zeist

CDA (2)

Nu nog meer spijt bij deze club dat ze Pieter Omtzigt niet op een hebben gezet? Erik ten Hag zei het al: niemand is groter dan de club. Misschien wil de ChristenUnie de boedel wel overnemen, onder voor­waarden.

H. Haan, Terherne

Triest

Voor iedereen die geeft om de toekomst van ons land en jongere generaties is de uitslag van de verkiezingen triest. Een ‘puntgaaf’ land dat niet bereid is tot investeren in de toekomst, en niet wil leren van het verleden.

Jan van der Kolk, Voorburg

Batterijen

Een lezer merkt op dat batterij-auto’s niet zo milieuvriendelijk zijn als wordt beweerd (Opinie, 14 maart). Dit is in zekere zin correct. Ook een warmtepomp is niet zo milieuvriendelijk als je zou willen. Evenmin zijn zonnepanelen dat, of windmolens. Helaas bestaat de ultieme oplossing voor het klimaatprobleem (nog) niet. Maar door alle stappen op het traject van verduurzaming en energietransitie telkens negatief te framen, of onder het vergrootglas te leggen, zou je haast vergeten dat al deze stappen wel degelijk leiden tot minder milieubelasting.

Lambert van der Weide, Rolde

Ouderenzorg

Hierbij een compliment dat u op de voorpagina het artikel plaatste over de sluipende bezuinigingen in de ouderenzorg (Trouw, 11 maart). Weliswaar gaat het alleen over de verpleeghuizen, het maakt de ouderen die zorg nodig hebben en hun zorgverleners toch weer eventjes zichtbaar. Onbegrijpelijk dat branche-organisatie Actiz niet steviger aan de bel trekt en zich er bij neer lijkt te leggen dat er niet genoeg personeel is. Los van de zorg in de verpleeghuizen is er natuurlijk ook heel veel narigheid bij de vele thuiswonende ouderen die overstroomd worden met berichten over bezuinigingen, waardoor de moed hen nogal eens in de schoenen zinkt. Daar ben ik er ook eentje van.

Aleid Barten, Amsterdam

Woningbouw

Mijn buurt, bestaand uit alleen so­ciale huurwoningen, is in 2007 gerenoveerd. Een deel zou worden verkocht, het andere deel bleef huur, werd benadrukt. Al snel bleek dit een farce. Elk huis waar een huurder vertrok, werd een koophuis en dat gebeurt nog steeds. Inmiddels is het grootste deel van onze wijk verkocht en zijn heel veel sociale huurwoningen gewoon verdwenen. Coöperaties mogen best klagen over de nieuwe bouwnorm maar laat ze ook de hand in eigen boezem steken en stoppen met de verkoop van deze dringend noodzakelijke woningen.

J. Mulder, Groningen

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden