null Beeld trouw
Beeld trouw

Het antwoordMonic Slingerland

Het wordt een vakantie in Nederland en daar is niets mis mee

Weer de grens oversteken klinkt verleidelijk, maar lezers blijven liever in eigen land.

Niet aan werk denken

Ik heb niets gepland en ben al blij dat ik vakantie heb. Ik werk in de zorg en er wordt meer gevraagd dan we in onze uren kunnen doen. De zorg voor cliënten heeft prioriteit. De organisatie wil dat wij in alle systemen werken. Pff... Vakantie is voor mij – na twee dagen achterstallig werk (in die systemen) afronden – niet aan werk hoeven denken. O wat een zaligheid.
M. Botman Sittard

Texel is goed alternatief

Dezelfde Trouw met deze vraag van Monic staat vol advertenties over zon- en hotelvakanties. Heel verleidelijk om nu een cultuurreis naar Italië of Griekenland te boeken: geen lange wachtrijen bij musea. Maar onverwachte complicaties kunnen de pret nog bederven. Een appartement op Texel is deze zomer voor mij een uitstekend alternatief.
Johannes Bolt Velserbroek

Geen gedoe

Ik vier nooit vakantie, wel mag ik graag een paar dagen weggaan. Verandering van spijs doet eten. Ik hoef daar het land niet voor uit. Naar een waddeneiland, met het comfort van een hotel, veel wandelen en fietsen. Verrekijker mee, want vogels kijken is een hobby geworden. Als de restaurants weer open zijn, is dat voor mij voldoende. Geen gepuzzel, gedoe met coronapaspoorten en gestress op vliegvelden. Trouwens, we zouden toch minder gaan reizen?
Jan Heijman Utrecht

Dure testen

Hoewel ik zelf behoor tot degenen die niet per se terug willen naar het oude normaal, begrijp ik dat het een fijn vooruitzicht kan zijn om de grenzen weer eens over te steken. Wat ik niet begrijp is dat juist de Nederlanders die geen corona hebben gehad en daarvoor hun best hebben gedaan, verplicht zijn om dure testen te laten afnemen.
Trudy Engelhard Uithoorn

Als in het buitenland

Ons plan was naar Engeland, in plaats daarvan zijn we naar Zuid-Limburg geweest, in Kasteel Elsloo. Een fantastische vakantie. We kregen een boekje met thema-wandelingen in de omgeving, waar je je soms in het buitenland waant. De eerste dagen moesten we eten op onze kamer, maar na de versoepelingen mochten we naar buiten. De eerste avond op het terras: een stortbui, maar het was overdekt, verwarmd en we kregen een plaid.
Marry Kamperman-Klok Ridderkerk

Hopen op mooi weer

Tussen twee vaccinaties in, met vriendin, fiets en tent op mooi kampeerterreintje in NL. Alle regels, uitzonderingen en risico’s zijn me te veel gedoe. En vliegen? Ik kom er niet eens in. Komt wel goed hoor. Er is niks mis met kamperen in NL. Hopen dat het weer leuk meedoet.
Alleke Wieringa Ruurlo

Ik wacht op groen

Het wordt Nederland: fietsen, wandelen, zeilen, genoeg moois te doen. Ook al ben ik straks volledig gevaccineerd, ik wil niet naar andere landen voordat heel de wereld groen is. Niet omdat ik bang ben besmet te raken, maar omdat ik niet wil bijdragen aan verspreiding van het virus.
Joke Koelewijn Naarden

Monic Slingerland is chef van de opinieredactie. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden