null Beeld

Lezersreacties

Het rookverbod levert het café juist langduriger klandizie op

Redactie Trouw

Uitgeven of erven

Wat je ook van erfbelasting vindt (Trouw, 22 mei), een hogere belasting op erven zal er alleen maar toe leiden dat mensen opgebouwd vermogen eerder gaan uitgeven zonder noodzaak. Terwijl de klimaatcrisis alleen maar gebaat is bij consuminderen. Een maatregel die zorgt voor extra consumeren, dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Kees de Leeuw den Bouter, Gouda

Schenken

Als je als vermogende een deel van je geld wilt delen met mensen die het veel minder goed hebben, stuit je op enorme tarieven in de schenkings- en erfbelasting voor derden. Dáár zou eens iets aan gedaan moeten worden.

Simone Rol, Rotterdam

Voetbalkerk

Voetbalclub Almere City wil de kerk zijn die de stad nooit had (Sport, 22 mei). Maar in Almere-Haven, in Almere-Stad en in Almere-Buiten zijn al meer dan veertig jaar actieve maatschappelijk betrokken kerken, die present zijn in de samenleving van de stad. Ik wens Almere City promotie naar de eredivisie toe, maar ik wens ook respect voor het werk van deze kerken en van de verschillende dominees die hier pionier waren.

Henk van Tilburg, ’s-Hertogenbosch

Zwanger en topsport

De verhalen van moeders in de topsport hebben me geraakt. Wat een sterke en zelfbewuste vrouwen. En lof voor de fotografen voor de prachtige beelden erbij. Ook de serie waarin eetstoornissen bij topsporters aan bod komen was interessant. En daarom ben ik al jaren abonnee. Trouw stelt iets aan de kaak, doet onderzoek, heeft oog voor het menselijke aspect.

Jeltje van Hardeveld-Hoekstra, Veenendaal

Roken

Omdat roken en een biertje samengaan ‘haakte een deel van de klanten noodgedwongen af’ (Trouw, 22 mei). Noodgedwongen? Stoppen met roken kan tot dertien jaar langer leven opleveren. Daar zitten ook jaren extra kroegbezoek bij. De kroeg die vooruitdenkt organiseert een cursus samen stoppen, in plaats van te klagen over het rookverbod.

Anna Baas, Utrecht

Taalgebruik

In de taalrubriek (Trouw, 20 mei) wordt de retorische vraag gesteld of het begrip ‘meisjesnaam’ nog wel van deze tijd is. Zeker nu huwelijkspartners en hun kinderen door vernieuwde wetgeving een keuze kunnen maken met welke naam ze door het leven willen, is het logischer om voortaan de term ‘geboortenaam’ te gebruiken.

Kees Klemann, Oisterwijk

Witte natuur

Wat fijn dat Ephimenco (Trouw, 20 mei) zo duidelijk is over het artikel onder de kop ‘De natuur is niet van witte mannen’ (Trouw, 18 mei). Mijn man is veertig jaar lang een witte bouwvakker geweest. We schamen ons dat we allebei wit zijn, maar door veel te wandelen in het bos en over het strand worden we langzamerhand steeds bruiner. Horen wij er gelukkig ook weer bij.

Yvonne van der Slot, Lisse

Ook een reactie insturen? Dat kan, in maximaal 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden