null Beeld

Lezersreacties

Het gedrag van de demonstranten op Prinsjesdag doet velen verdriet

Redactie Trouw

Prinsjesdag

Nederland op een zeer laag niveau gezien. Ondanks het recht op demonstratie ga je niet “landverraders” naar de koninklijke familie schreeuwen en een omgekeerde vlag voor het uitzicht van prinses Beatrix houden. Respectloos. Dit liet een navrante tegenstelling zien na het zeer beschaafde toonbeeld dat de Britten lieten zien bij de begrafenis van de Queen. Dit gedrag doet veel mensen in ons land verdriet en helpt niet enigszins begrip voor deze demonstranten te houden of überhaupt te krijgen.

Gertine Henstra-Schmitz, Wolfheze

Prinsjesdag (2)

Langs de A12 bij Woerden staat in de wei een omgekeerde vlag met daarbij de kreet: wanneer is het genoeg? Ik ben het volkomen eens met die boer. Dit dacht ik gisteren ook, toen ik op tv die vlaggen zag die Beatrix het zicht ontnamen, zoals ze aan mensen die daar een reis voor ondernomen hadden en zich erop verheugden het zicht op de balkonscène ontnamen. Helaas denk ik dat de boer iets anders bedoelt.

Marry Wegerif, Boskoop

Prinsjesdag (3)

Sigrid Kaag liet zich als minister van financiën niet gek maken door de rage wie de mooiste hoed draagt. In een land dat er niet zo goed voor staat kun je je inderdaad maar beter wat ingetogener kleden.

Wilma Tiemersma, Menaam

Ongehoord

Het eerste wat ik doe als ik Trouw opensla: kijken naar het woord van de dag. Tot mijn teleurstelling ontbrak het. De laatste 240 edities gaven mij inspiratie tot een dagelijks gedichtje. Nu met een zelf gekozen woord:

Ongehoord

Boegeroep op Prinsjesdag / de vlaggen kleuren blauw wit rood / geen woord van Trouw voor deze nood / vandaar vandaag mijn rouwbeklag / Geef vlug terug mijn daaglijks woord / want Trouw, dit is toch ongehoord!

Henk Pielage, Oudorp

Troonrede

Uit de Troonrede: “En zorgwekkend is ook dat mensen in een volwassen democratie als de onze het vertrouwen verliezen in het oplossend vermogen van politiek en bestuur.” Huh? Je bestuurt een auto en vliegt bijna de bocht uit. En dan is het zorgwekkend dat de inzittenden zich zorgen maken over je rijstijl? Wees trots op een bevolking die nog kan beoordelen wat er gaande is.

Willem Botenberg, Overveen

Troonrede (2)

Wat een moed en veerkracht is nu nodig voor om te regeren. Met alle kritiek die er is, wens ik dat de regering mag waarmaken wat op Prinsjesdag is bekendgemaakt. Met z’n ­allen, burgers, bestuurders en instanties, moeten we verantwoordelijkheid nemen. Met samenwerking en veerkracht gaat het lukken.

Harmke Boerma, Heiloo

Verwarmd hart

Vanochtend stond ik op. De thermostaat gaf 17,5 graad Celsius aan. Om schreeuwende prijstechnische redenen zette ik hem niet omhoog. Maar gek. Voor het eerst voelde ik mijn eigen bijdrage aan het protest tegen de wrede inval in Oekraïne. En dat verwarmde mijn hart.

Janke Cromjongh, Doesburg

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden