null Beeld trouw
Beeld trouw

Het antwoordMonic Slingerland

Het gaat best, op afspraak winkelen. Maar het haalt het niet bij normaal

Hoe beleeft de lezer het winkelen op afspraak? “Ik kreeg alle uitleg en hoefde niet te wachten.”

Fijn

Het is fijn dat je iets kunt halen wat je nodig hebt. Rondsnuffelen mis ik. En het tijdslot haalt alle spontaniteit eruit. Ik mocht bij de Hema niet vijf minuten de lege winkel in, dus liep ik de volle Bruna binnen, waar geen tijdslot was. Dat klopt toch niet? De enige winkel waar ik de afspraak prettig vond, is de telefoonzaak. Daar sta je anders vaak te wachten.

Martine van Hulst Reuver

Service

Winkelen op afspraak was fijn toen ik wilde kijken naar een apparaat waarvan ik niet alle specificaties snap. Je weet hoe laat er hoeveel tijd voor je is. Ik werd geholpen door iemand die snapte wat ze deed. Als je wilt rondkijken is het minder leuk.

Toni Termeulen Amsterdam

Spontaan

Vier uur vooraf een afspraak maken, dat werkt niet. Ik loop in de stille uren langs een winkel, kijk of er mensen zijn en vraag of ik mag binnenkomen. Meestal mag dat. Daarbij ben ik twee keer ingeënt. Komen er te veel mensen, dan ga ik weg.

Ineke van Wingerden-Knoester Schoorl

Schoenen

Ook wij deden afgelopen zaterdag op afspraak een boodschap: in de schoenenwinkel om tien uur. Nadat ik de schoenen had gepast, kwam een klant binnen die een afspraak had om kwart over tien. Ik voelde mij licht onder druk gezet. Maar ik vond het fijn om de schoen te voelen en in de winkel te zien. Toch: niets is beter dan zonder druk te winkelen.

Henk Korfker Zoetermeer

Klimaat

Het is maar de vraag of het, als de winkels weer gewoon open zijn, zo druk zal worden als winkeliers hopen. Naast het online winkelen zal menigeen gemerkt hebben dat je niet zoveel spullen nodig hebt.

Spijtig voor de winkeliers maar wellicht beter voor het klimaat.

T.W. Sleeuwenhoek Zuidplas

Ondernemers

Toen ik jong was, winkelde men niet voor de lol, maar kocht als er iets nodig was. Een jaar teren op al mijn soms overbodige spullen kan dus prima, al mis ik het plezier van een dagje shoppen. Het ergste vind ik het voor de ondernemers. Als ik fietste door het centrum keken de dichte winkels mij treurig aan. Fijn dat ze nu weer naar me knipogen. En mij op afspraak met open armen ontvangen.

Truus Groothuis Culemborg

Niet gemist

Winkelen op afspraak, ik heb het nog niet gedaan. Ik mis niet-essentiële winkels niet. Wat ik nodig heb is bij de supermarkt te koop. Of een enkele keer te bestellen bij de lokale winkel. Vreemd dat winkelen niet meer gaat om nodige zaken, maar om plezier. Tijd om te zoeken naar andere manieren om te genieten?

Joke Koelewijn Naarden

Versoepeling

Ik wil gewoon winkelen, zonder verplicht mondkapje. Op afspraak vind ik niet zo erg, omdat ik niet vaak hoef te winkelen. Maar alsjeblieft met open gezicht en vrij ademhalen.

Andrea Geurts Nijmegen

Monic Slingerland is chef van de opinieredactie. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden