Het antwoordMonic Slingerland

‘Geef mij een vaccin, dan is hopelijk deze pandemie voorbij’

null Beeld

Staat u vooraan voor een coronavaccin? Lezers antwoorden verschillend op de vraag van Monic Slingerland.

Zo snel mogelijk

Ik laat mij zo snel mogelijk vaccineren. Als 75-jarige emeritus hoogleraar immunologie kon ik vaccin-ontwikkeling op de voet volgen: de eerste drie ontwikkelde vaccins zijn overtuigend veilig en effectief. Wie zich niet direct durft te laten vaccineren moet rustig wachten. Zelf weet ik dat je al vanaf twee weken na de eerste injectie geen angst meer hoeft te hebben voor de intensive care. Als ze dit zien, volgen anderen vanzelf. Zodra bijeenkomsten weer opengaan voor meer publiek, dragen ‘vaccinado’s’ bij aan herstel van inkomsten van artiesten en opbloei van verenigingsleven. En ze kunnen hun kinderen knuffelen!

Riekeld Scheper, Amsterdam

Bijwerkingen

Bigfarma is er niet om mij gezond te houden. Een vaccin is lucratief en eventuele schadeclaims zijn al overgenomen door de afnemers. Bijwerkingen zijn nog niet goed onderzocht. Ik ben 65 jaar en gezond en leef bewust. Een vaccin maakt het leven makkelijker, maar ik sluit voorlopig achteraan aan.

Joop Heisterenberg, Geesteren

Polio

Jazeker, ik laat mij vaccineren. Ben 70 jaar, gezond en pas op mijn kleinkinderen. Tijdens de polio-epidemie in de jaren zeventig werkte ik op de intensive care als verpleegkundige en zag ik hoe boos ongevaccineerde jongeren op hun ouders waren nadat ze ziek werden, beademing nodig hadden en daarna opnieuw moesten leren lopen. Ik laat mij vaccineren. Dan is hopelijk de pandemie voorbij.

Dineke Dol, Culemborg

Kritisch

De suggestie dat mensen die zich laten vaccineren meer rechten krijgen, zorgt bij mij voor veel wantrouwen. Ik heb het gevoel dat er druk op mij wordt uitgeoefend om mijn gezond verstand te verruilen voor rechten. Een overheid die oproept zelf kritisch na te denken, zou mij meer vertrouwen inboezemen.

Gijs van der Veur, Zutphen

Twijfel

Wij, echtpaar (man 87, vrouw 80), zijn door een goede leefstijl en een portie geluk gezond, we haalden nog nooit een griepprik. Waarom zouden wij ons laten inspuiten met een middel waarover nog niet veel bekend is? Als bescherming naar onze dierbaren? Waarvan de meesten van plan zijn om zich wel te laten vaccineren. Wij zijn er nog niet uit.

Jan en Lia Gunster, Beusichem

Verjaardag

Het is misschien egoïstisch maar ik sta vooraan. Mijn nicht en ik hebben in 2019 allebei onze mannen verloren. We hebben elkaar nu hard nodig. Onze zestigste verjaardag willen we daarom graag samen vieren. Bij haar in Melbourne.

Loes Vlug, Helmond

Solidair

Ik leer bijna veertig jaar kinderen op de basisschool dat we wereldburgers zijn die naar elkaar omkijken. Dat bij het afhalen van vaccins de minder bedeelde landen weer helemaal achteraan staan, maakt dat ik mijn portie ter beschikking stel aan iemand achter in de rij.

Har Linssen, Maastricht

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden