null Beeld

Lezersreacties

Gaan we nu energie steken in minder goede locaties voor windenergie?

Redactie Trouw

Mega-windmolens

Het artikel over windenergie meldt dat ‘alle goede locaties voor windmolens al geclaimd zijn’ (Trouw, 6 februari). Dat werpt de vraag op of er nog meer energie gestoken moet worden in het vinden van dus minder goede locaties. Of gaan we toch kiezen voor huizenbouw en eventueel minder belastende en minder omstreden zonnevelden?

Henk de Kroon de Bilt

Mega-windmolens (2)

Als het opwekken van energie een vorm van industrie is, horen windmolens per definitie op een industrieterrein. Nergens anders.

Gert de With Ermelo

Negeren in plaats van regeren

De slotzin aan het einde van het artikel over het CDA-partijcongres (Trouw, 6 februari) veroorzaakte een knagend gevoel van onbehagen. Het doelbewust negeren van het grootste hoofdpijndossier, het stikstofbeleid, past geen enkele partij, laat staan een leidende partij. Negeren in plaats van regeren, vermijden in plaats van leiden. Een onbegrijpelijke, gemiste kans van het CDA.

Maran Kniese Doorn

Oordopjes

Twee artikelen over oordopjes in de krant (6 februari). Oordopjes in doen als je muziek gaat beluisteren, vind ik net zo idioot als een zonnebril opzetten om een schilderij te bekijken.

Kees Steketee Loppersum

Koranverbranding

Koranverbranding is contractbreuk, schrijft Gerrit Steunebrink (Opinie, 7 februari). Een heldere bijdrage waarbij toch een kanttekening. Het verbranden van korans, bijbels en vlaggen is onzinnig en onnodig, maar ik heb er veel moeite mee als men op grond van religie probeert te regelen wat wel en niet kan worden gezegd of gedaan 3000 kilometer verderop. In Turkije en het Midden-Oosten kan men zich erg beledigd voelen om een spotprent van de profeet, maar het is dwaas om daarom het tekenen van zulke spotprenten te verbieden in Nederland.

Henk Benders Waalwijk

Koranverbranding (2)

Helemaal eens met Gerrit Steunebrink. Ook onze gewaardeerde vrijheid van meningsuiting heeft grenzen: opzettelijk groepen kwetsen in hun diepste waarden is zo’n grens.

Marianne Klazen Amsterdam

Tankboycot

Leen van den Herik vergist zich (lezersreacties, 6 februari). Sinds de bekendmaking van de noodlottige gevolgen van Shell’s activiteiten in de Nigerdelta voor bewoners, zo’n 50 jaar geleden, voer ik zijn plan voor een boycot van Shell al uit en wellicht velen met mij.

Peter Houben Steensel

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezersreacties@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden