Het antwoord vanMonic Slingerland

‘Echt schaterlachen, dat heb ik al een jaar lang niet meer gedaan’

null Beeld
Beeld

Lacht u nog weleens in coronatijd, en helpt dat? Trouwlezers behouden hun humor.

IC

Maart vorig jaar lag ik op de intensive care. Corona leek nog een doodvonnis, dus kwam er een familie-appgroep. We wonen deels in het buitenland. Na twee weken was ik enigszins hersteld thuis. Wij stuurden allerlei berichten, maar ook grappen. Die deelde ik met anderen. Nu krijg ik op een dag twintig grappen. Ik kan niet alles rondsturen, zo wilde niet iedereen Trump belachelijk maken. Maar we lachen veel.

Vera Bondy Amsterdam

Dermatoloog

Gisteren belde een goede vriendin, zij kreeg opdracht van haar dermatoloog om deze week veel te lachen. Dat was goed voor het litteken op haar gezicht. Daar hebben wij erg om gelachen. Je hoeft niet eens ‘ergens’ om te lachen, je hoeft het alleen maar te doen.

Marleen Heeman Castricum

Ouderling

Bij een onlinekerkdienst zagen we hoe de ouderling zocht naar het briefje met de mededelingen. Een cabaretier had hem niet kunnen verbeteren. Voorts zijn we onlangs gestuit op cabaretier Kees Torn. Een aanrader. En Freek de Jonge zette bijna al zijn programma’s op YouTube. Een tijdloze bron van humor en een onderliggende boodschap.

Henk Bosma Zwolle

Mondmaskers

Je zou inderdaad somber worden van al die strakgetrokken gemondmaskerde gezichten in de supermarkt. Op zaterdag 16 januari heb ik echt kunnen lachen om de voorstelling Brigitte Kaandorp, uitgezonden door SBS 6. Ik keek alleen maar, de schaterlach was er niet minder om.

Joke van Overbruggen Nuenen

Babytrui

In het verzorgingshuis werd de kasjmier trui van mijn lieve demente moeder niet op de hand gewassen. Daardoor werd het een babytruitje. Toen ik haar dit liet zien en het bijbehorende verhaal vertelde, moest ze zo hard lachen dat ook bij mij de tranen over de wangen rolden.

Diete Kits Bovensmilde

Alleen glimlach

Bij ons in de tuin is een merel zo druk met het wegjagen van de vier andere merels die op een appel en vogelzaad afkomen, dat hij nauwelijks aan eten toekomt. Ik moet er om glimlachen. Echt schaterlachen heb ik sinds een jaar niet gedaan.

Am Schungel Driebergen

Puzzel

Lachen in coronatijd? Ja, je hoeft alleen maar iedere dag de puzzel van Jaap de Berg op te lossen. Wat een fantasie heeft die man.

Marry Kamperman-Klok Ridderkerk

Fietstas

Na uren binnen zitten naar de supermarkt. Geen lolletje in deze coronatijd, maar je bent er even uit. Ik kom weer de winkel uit, prop alle spullen in de fietstassen. Mopperend om het mondkapje breng ik de kar naar het rek. Terug bij de fiets is er een opstootje ontstaan. Een vrouw vond allerlei onbekende spullen in haar fietstassen. Mijn spullen. We lachen allemaal en ik fiets met een glimlach naar huis.

Johanna Bolhuis Haren

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden