Opinie

De noodzaak voor een proef met de kortere werkdag is groter dan ooit

Gelijke taakverdeling van mannen en vrouwen komt een stuk dichterbij als de 30-urige werkweek normaal wordt, aldus universitair docent Jan de Leede.

Na een serie stakingen hebben Duitse vakbonden in de metaal en elektrotechnische industrie een principeakkoord bereikt met werkgevers over het recht op tijdelijk zorgverlof van twee jaar: 28 uur werken en toch voltijds betaald worden. Werknemers kunnen de vrijgekomen tijd gebruiken voor bijvoorbeeld kinderopvang of mantelzorg.

Ook Nederlandse werkgevers staan niet te springen om kortere werkweken. Tegelijk is de noodzaak om ermee te experimenten groter dan ooit. De arbeidsmarkt loopt vast en er dreigt in sommige sectoren ernstige krapte. Tegelijk loopt het stressniveau hoog op. Ruim een miljoen Nederlanders heeft burn-outklachten.

Elders gebeurt het al. Een experiment met de zesurige werkdag in het Svartedalen-verpleeghuis in Gotenburg heeft twee jaar geduurd en is grondig geëvalueerd. Wat bleek? Alles was positiever geworden: minder vermoeidheid, minder verzuim (vijf procent minder dan hun collega’s), minder stress, meer cliënttevredenheid. Het enige minpunt was dat de kosten waren toegenomen, nogal logisch als medewerkers acht uur betaald krijgen voor zes uur werken). De opbrengsten waren niet groot genoeg om dit gat te compenseren.

Het experiment in Svartedalen wordt niet voortgezet, maar elders in Zweden gaan de proeven gewoon door. Zo is er een Toyota-onderhoudscentrum dat met volle tevredenheid werkt met 2x6 uur shifts.

Minder stress

Ook in Schotland wordt geëxperimenteerd. Een marketingbureau met hoogopgeleide kenniswerkers werkt al twee jaar met de zesurige werkdag. Met daarbinnen strak gereguleerd vijf sprints van 45 minuten en twee overlegrondes. Het resultaat? De output en kwaliteit van de output zijn even hoog als daarvoor met de veertig-urige werkweek. Verzuim en stressniveau zijn gedaald, en er is een betere werk-privébalans.

Dat smaakt naar meer, ook naar Nederlandse experimenten. We zijn dan wel kampioen deeltijdwerken, maar dat is een gevolg van het anderhalf-verdienersmodel: man fulltime, vrouw parttime. Een gelijke taakverdeling van mannen en vrouwen komt dichterbij als de dertigurige werkweek normaal wordt.

Het kan in de industrie, de zorg en de kennisintensieve dienstverlening. De technologie gaat ons helpen. De productiviteit kan hierdoor omhoog, de uitval door verzuim om burn-outklachten omlaag. Welke werkgever durft mee te bouwen aan een meer ontspannen samenleving?

Lees ook: Fulltime werken is achterhaald, ook voor de man

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden