null Beeld

Lezersreacties

De mogelijke gezondheidswinst van het inenten van kinderen is wel erg minimaal

Redactie Trouw

Kinderen vaccineren

Guy Widdershoven en Anjo Veldman stellen dat drie kinderen die sinds het voorjaar 2020 zijn overleden met corona, al genoeg reden zijn om alle kinderen te vaccineren. (Opinie, 29 november) Maar deze kinderen zijn niet dóór corona overleden maar mét corona. Omdat nu blijkt dat vaccins maar kort optimaal werken en vooral kinderen met onderliggend lijden soms heel ernstig ziek worden, wordt de mogelijke gezondheidswinst via het inenten van gezonde kinderen wel erg minimaal.

Peter de Kort, Nijmegen

Geen chocoladeletter

In de digitale Trouw lees ik over een chocoladeletter aan de brievenbus voor de trouwe bezorging (Lezersreacties, 30 november). Dat gaat hier niet gebeuren. Er komt domweg geen bezorger. Vandaag geen krant, gisteren niet, over de weken hiervoor stop ik maar. Waarom is de bezorging zó slecht? Trouw, doe er eens iets aan!

M. Fransen, Amersfoort

Spinoza

Rumoer rond Spinoza (Trouw 30 november). Los van de manier waarop Spinoza destijds is behandeld, verdient de inhoud van de zaak zelf nog steeds de aandacht. Als je, zoals Spinoza, God en de natuur identiek verklaart, plaats je jezelf buiten de joodse en christelijke traditie.

G. den Dulk, Wassenaar

Zondagsmis

In een reportage over de zondagsmis in Almere (Trouw, 30 november) lees ik: “Daarmee kwam een einde aan de vele jaren waarin de katholieken in Almere voor hun vieringen onderdak kregen bij protestanten”. Kregen de katholieken onderdak bij protestanten? Ik was de mening toegedaan dat wij vanaf het begin van Almere een oecumenische start maakten. Wij bewonen één huis, wonen onder één dak en beleven en vieren de liefdevolle aanwezigheid van onze Schepper samen, als kinderen van één Vader. Ik heb een ander beeld van de werkelijkheid gehad. Jammer!

Evamarion Scherrewitz, Almere

Streetart

Het artikel ‘Streetart is museumfähig’ (Verdieping, 28 november) negeert de geschiedenis en betekenis van Nederlandse hiphopgraffiti. Is iets pas een volwassen kunstvorm als het in een museum hangt? Volgens de auteur stijgen de in Amsterdam getoonde kunstwerken ‘ver uit boven de illegale vuilspuiterij die nog altijd welig tiert in achenebbisje tunneltjes en op verlaten rangeerterreinen’. Ik ben oprecht benieuwd hoeveel tijd de auteur hier heeft doorgebracht, waarschijnlijk minder dan in musea.

Karin Venema, Exeter (VK)

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden