null Beeld

Lezersreacties

De heren Rutte, De Jonge en Van Dissel moeten eens een paar lessen voorlichtingskunde volgen

Redactie Trouw

Van Thijn

Bij democratie draait het ‘niet om macht maar om wisseling van macht’, zei Ed van Thijn (de Verdieping, 20 december). Een schitterend motto voor het kabinet-Rutte IV.

G. den Dulk, Wassenaar

Achterhaald

Onvoorstelbaar hoe snel een krant wordt ingehaald door maatregelen van onbehoorlijk bestuur: de artikelen in de weekendkrant gaven al niet meer de werkelijkheid weer die op zondagochtend van kracht werd.

Rik Ernst, Moordrecht

Grafieken

De heren Rutte, De Jonge en Van Dissel moeten eens een paar lessen voorlichtingskunde volgen. Wat een woordenbrij in de persconferentie. De gemiddelde Nederlander krijgt al na vijf minuten hoofdpijn om vervolgens af te haken. Iedere biologiedocent zou duidelijker, aan de hand van 2- of 3D-materiaal, kunnen uitleggen waarom de vaccins tegen nieuwe varianten minder werken en waarom een booster de effectiviteit kan opkrikken. Gebruik van Powerpoint of een scherm met aanwijsstok zou alles al een stuk verteerbaarder maken. Bondiger en meer beeldmateriaal graag.

Hans Mobach, Naarden

Boekhandel

De boekhandel wordt niet beschouwd als een essentieel onderdeel. Men had juist een uitgelezen(!) kans om tijdens de lockdown een nog onbekende, totaal andere wereld te ontdekken.

Atie Klaver, Wijk bij Duurstede

Sportschool

Kan iemand mij uitleggen waarom sportscholen niet met coronamaatregelen open mogen terwijl slijterijen open blijven en afhalen bij McDonald’s ook is toegestaan?

Tiny Bijmold, Neede

Wees niet bang

Dank Freek de Jonge (Trouw, 18 december). Je bent onze Dominee des Vaderlands.

Hans en Lida Küchler, Spierdijk

Houtbouw

Een leuk artikel over houtbouw (Trouw, 20 december). Wij wonen al 34 jaar in een houtskelethuis. Comfortabel en energiezuinig. Het was binnen zes weken klaar. Om de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Lo Moerbeek, Westervoort

Achternamen

Wonderlijk voorstel om de achternamen van beide ouders voor de kinderen te mogen gebruiken (Trouw, 20 december). De ruimte die je krijgt als ouders wordt meteen weer ontnomen aan je kinderen als zij kinderen krijgen: zij moeten dan toch kiezen voor de dubbele achternaam van de vader of de moeder.

Greet van ‘t Slot, Zeist

Bordesfoto

De koning heeft zich vast het hoofd gebroken over hoe je in deze tijd in zijn tuin een bordesfoto maakt met twintig ministers erbij, dus 21 mensen. Gelukkig heeft hij precies met dat aantal genodigden kunnen oefenen en weet hij hoe Nederland reageert. Om daarvoor de verjaardag van je dochter te gebruiken, dat was misschien niet zo’n goed idee.

Jan Bouwmeester, Giethoorn

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden