null Beeld

Lezersreacties

‘Coronapas is hard nodig bij een nieuwe virusvariant’

Redactie Trouw

Coronapas

Niemand is op dit moment voor de coronapas. Het manifest tegen deze pas (Trouw, 7 februari) is daarom onzinnig. Nu, met deze hoge besmettingsaantallen, is het geen effectief instrument, maar dat kan door omstandigheden veranderen. Daarbij leven we niet op een eiland, als we naar het buitenland gaan hebben we de QR-code nodig. Of bij een nieuwe virusvariant.

Harm Jan Weevers, Doesburg

Rayan

Wereldwijde rouw om de overleden kleuter Rayan, terecht, maar waar blijft dezelfde compassie en inzet van alle mogelijkheden bij de ongeveer 10.000 tot 15.000 kinderen die dagelijks sterven van de honger?

Hennie van Burg, Linschoten

Vertrouwen

Volgens onderzoek in opdracht van de krant (Trouw, 5 februari) valt het deel van Groningen met mijn woonplaats Stadskanaal in de groep met het laagste vertrouwen in de landelijke en lokale politiek. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk omdat hier geen bijzondere zaken spelen. Over Groningen noemt u als mogelijke oorzaak de aardbevingsproblematiek, maar dat speelt hier niet. Problemen zoals in Ter Apel zijn een landelijke verantwoordelijkheid. En het blijkt dat hier in 2020 het vertrouwen in de landelijke politiek het grootst was en een jaar later het laagste. Kan het zijn dat verschillende groepen personen zijn geïnterviewd?

Johan Visscher, Stadskanaal

Vertrouwen (2)

Als burger verlies je het vertrouwen in de lokale politiek wanneer gemeentediensten je niet serieus nemen. Een melding over losliggende stoeptegels wordt beantwoord met ‘Geen schade gevonden’. Een klacht over het onaangekondigd afsluiten van onze straat met: ‘Als het goed is bent u hierover geïnformeerd’. De antwoorden eindigen met: ‘Melding gesloten. U kunt niet op deze e-mail reageren’. In de woorden van Anton Dingeman: ‘Doei!’

Sander de Snoo, Gouda

Nafluiten

Als moeder van een tienerdochter reageer ik op Grietje Assies (Lezersbrieven), die stelt dat het nafluiten van vrouwen door mannen ook als positieve aandacht kan worden gezien. Stel dat vrouwen massaal mannen gaan nasissen en -fluiten. Zou het dan nog als zo normaal worden gezien?

Petra Visser, Veenendaal

Ontrouw

Jef Rademakers (‘Tien Geboden’, 5 februari) vertelt over zijn huwelijk. Ik vroeg me af hoe hij het had gevonden wanneer zijn echtgenote er minnaars op had nagehouden. Dat hun huwelijk standhield heeft vast meer met zijn vrouw te maken dan dat hij zichzelf erover op de borst kan kloppen. Ik kan zijn uitspraken over trouw en toewijding niet rijmen met zijn promiscuïteit. Of dat met voortplanting te maken heeft, zoals hij stelt? Dat een man die een groter libido heeft dan zijn huwelijkspartner dan maar zijn gang kan gaan, lijkt mij toch ook maar een opvatting. Het wijst op een nog steeds bestaand verschil tussen de kijk op mannen en vrouwen en hun positie.

Petra Koopmans, Venray

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden