null Beeld

Lezersreacties

Bied Poetin een uitweg waarmee hij thuis kan komen

Redactie Trouw

Witbrood

Een basisschool in Eindhoven heeft een boterhammenbar (Trouw, 24 september). Prachtig, maar ik mag hopen dat de witte boterhammen, afgebeeld op een foto die de redactie erbij plaatst, daar niet bij horen.

Ria Boers-Wicherts, Borne

Koningsongezind

Misschien moet Jamal Ouariachi met zijn column over het Britse koningshuis (Tijdgeest, 24 september) het antwoord van Kefah Allush op het zesde gebod eens lezen (de Verdieping, 24 september). Een columnist mag alles schrijven, maar hóeft niet alles te schrijven.

Madzy van der Kooij, Rijswijk

Heilige koe

Banden leeg laten lopen van SUV’s (Trouw, 24 september) is wellicht strafbaar, maar te begrijpen uit milieu-oogpunt. Een SUV gebruikt 25 procent meer energie dan een eenvoudig lager model. Juist nu men in huis zoveel mogelijk probeert te besparen wordt op de weg meer energie verbruikt dan nodig is. Dan hebben we het nog niet eens over het te hard rijden, waardoor die 25 procent gemakkelijk oploopt tot 33. De auto is nog steeds een heilige koe.

Piet Allaart, Middelburg

Schipasiel

Wat we allemaal niet doen, of juist laten, om de opvang van asielzoekers te kunnen ‘verkopen’ aan de Nederlandse doorsnee-burger (Trouw, 24 september). ‘Het is echt geen luxe hoor, mensen.’ Dus wordt gekozen voor een eenvoudig schip nabij een bedrijventerrein. Moeten de mensen die in Velsen asiel krijgen, ook nog opgezadeld worden met de enorme licht- en geluidsoverlast van datzelfde nabijgelegen terrein? Om van de stank maar niet te spreken. Met gezondheidsproblemen tot gevolg? Is dit nu zorgvuldig georganiseerde opvang? Ik lees alleen over de zorg van ondernemers over eventuele schade aan hun eigen terrein. Mijn hart draait ervan om.

A.E. van Bunnik, Amersfoort

Poetin

Zet alle diplomatie in om een catastrofe met Rusland te voorkomen. Laten we niet nonchalant zijn, de nucleaire dreiging lijkt mij realiteit. Staatshoofden in het nauw met weinig verantwoordelijkheidsgevoel kunnen rare sprongen maken. Bied Poetin een uitweg waarmee hij thuis kan komen. Anders kan het ongelooflijk veel levens gaan kosten. Nog voordat de mobilisatie een voldongen feit is, moet diplomatiek ingegrepen worden.

Charlotte Luijerink, Den Haag

Poetin (2)

De Olympische Spelen waren niet alleen een sportieve aangelegenheid. Zij werden gehouden ter ere van een godheid, en daarom mocht er tijdens de spelen geen oorlog gevoerd worden. De Olympische Spelen van dit jaar waren in Peking, ze eindigden op 20 februari. Vladimir Poetin heeft netjes gewacht tot de spelen voorbij waren en hij begon op 24 februari, vier dagen later, zijn oorlog tegen Oekraïne. De Paralympische spelen die op 4 maart begonnen hadden voor hem blijkbaar geen waarde. We hadden het vooraf kunnen weten, want de Olympische Winterspelen in 2014 waren afgelopen op 23 februari, en op 27 februari, vier dagen later, viel Rusland de Krim binnen. Het WK voetbal eindigt dit jaar op 18 december. Ik ben benieuwd wat Poetin gaat doen op 22 december. Maar misschien houdt hij niet van voetbal.

Leo van Gog, Doetinchem

Boreaal

Ik heb te doen met Thierry Baudet, hij is overduidelijk van het padje af en verdwaald in zijn boreale woud. Of hij ziet ze vliegen, dat kan natuurlijk ook. Allemaal uilen van Minerva.

Arnout Veeninga, Utrecht

Pastabonen

Van kok Bas Robben heb ik nog nooit een recept uitgevoerd. Vaak te lastige en onbekende benodigdheden, zelf noemde hij zijn taarten wel eens ‘decadent’. Maar de pastabonen met walnoten, citroen en kappertjes (Trouw, 23 september) waren heerlijk: vegetarisch, simpel te maken en een smaaksensatie. Graag meer van zulks.

Dicky Verkuyl, Almere-Buiten

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden