null Beeld

Lezersreacties

Alsof een embryo meer waard is dan een schoolgaand kind

Redactie Trouw

Abortus versus wapens

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er in de VS velen zijn die tegen abortus zijn en tegelijk geen enkel probleem hebben met het recht voor elke burger om een wapen te dragen. Zogenaamd om zijn leven te verdedigen, maar met het effect dat er daardoor vele doden vallen. Alsof een embryo meer waard is dan een schoolgaand kind of een volwassene die door een doorgedraaid individu worden vermoord.

Henk Kraaijenbrink, Borne

Papa, ik schaam me

De koning is op staatsbezoek in Oostenrijk om te praten over duurzame mobiliteit. Ik ben er toevallig ook, voor een bijeenkomst over natuurverlies. Met de nachttrein. Wat heeft aandacht voor ‘duurzame mobiliteit’ voor zin als je het vliegtuig pakt, terwijl het ook met de trein kan?

U heeft drie dochters, ik ook. Zowel één van uw dochters als de mijne bezoeken weleens een klimaatmars. Ik weet wat zij zouden zeggen bij het ontbijt als ik naar Wenen zou vliegen voor praatjes over duurzaamheid. “Papa, ik schaam me kapot!”

Tom Grijsen, Nijmegen

Floriade

Over de Floriade las ik tot nu toe alleen kritiek. Het was niet af, de kaartjes zijn te duur en ook nog: het kost Almere veel te veel geld. Een paar dagen geleden ben ik er met mijn vader geweest. We hebben ervaren dat de atmosfeer prettiger aanvoelde met grotere bomen. We hebben oplossingen gezien voor het vergroenen van steden en eigen tuin. Ik wil nu mijn tuin droger, koeler en beter voor dieren te maken. ‘Growing Green Cities’ is een aanrader voor wie duurzaam wil leven.

Tineke Boon, Groningen

Floriade (2)

De Floriade wordt om de paar jaar georganiseerd. Nu in Almere, maar met veel verlies, zodat het college is opgestapt. De vorige keer was in Venlo, met dezelfde ellende. De formule is uitgewerkt. Dus stop ermee, besteed dat geld aan andere zaken. Overigens hebben we aan de Floriade in Amsterdam wel een mooi, groot en zeer goed bezocht Amstelpark overgehouden met honderden verschillende bomen.

Elza van Staaveren, Koog aan de Zaan

Ongewenst?

Een gewenste zwangerschap en dan blijkt je ongeboren kind van alles te mankeren. Geen normaal leven is de toekomst voor ouder en kind. Mijn jongste zus is geboren in een tijd zonder echo’s; ze kwam dubbelgehandicapt op de wereld. Hoeveel impact dat heeft gehad op haar en ons gezin. Over zo’n situatie in deze tijd hoef ik niet lang na te denken. De ouders blijven beslissen, maar abortus is dan volkomen rechtvaardig.

Berna Jansen, Rijssen

Christen en maatschappij

Wat fijn om weer eens een rubriek Achterop (‘Jan van den Bosch geeft een boks’, Trouw, 27 juni) te lezen dat recht doet aan de reden waarom ik al tientallen jaren abonnee ben van Trouw. Een krant met een protestants-christelijke achtergrond die zich richt op mensen die maatschappelijk betrokken zijn en belang hecht aan traditie, gerechtigheid en naastenliefde.

Harro Ordelman, Voorhout

Ook een reactie insturen? Dat kan, in max. 150 woorden, naar lezers@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden