Intimidatie

Kwart leraren bassischool wordt verbaal geïntimideerd door ouders

Ruim een op de drie leraren wordt verbaal geïntimideerd door leerlingen. Beeld Richard Brocken, ANP
Ruim een op de drie leraren wordt verbaal geïntimideerd door leerlingen.Beeld Richard Brocken, ANP

Leraren krijgen regelmatig te maken met verbaal geweld door ouders en leerlingen, blijkt uit onderzoek. Maar: de situatie in het basisonderwijs verslechtert niet.

Marten van de Wier

Zes van de tien basisschoolleraren kregen het afgelopen jaar te maken met intimidatie, geweld of ander ongewenst gedrag van collega’s, ouders of leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van DUO Onderwijsonderzoek & Advies, ingevuld door 1100 leraren uit het docentenpanel van het onderzoeksbureau – een respons van 55 procent.

Verbale intimidatie door leerlingen kwam het vaakst voor: ruim één derde van de docenten maakte dat mee. Het gaat dan vooral om schreeuwen en schelden. Een kwart had te maken met verbaal geweld door ouders.

Een op de tien was slachtoffer van fysieke intimidatie of fysiek geweld door leerlingen, zoals duwen, schoppen, slaan of spugen, en een op de honderd van fysiek geweld door ouders. Ongewenste seksuele aandacht kwam voor bij 2 procent (door leerlingen en door collega’s).

92 procent van de leerkrachten voelt zich veilig

Basisschoolleraren voelen zich over het algemeen veilig op school. Dat geldt voor 92 procent; slechts 2 procent voelt zich onveilig. DUO onderzocht eerder de sociale veiligheid in het voortgezet onderwijs. Daar voelt maar 83 procent van de leraren zich veilig. Bovendien denkt daar een derde dat de veiligheid de afgelopen tijd is verslechterd, terwijl maar een kleine groep een verbetering ziet.

Dat is op basisscholen andersom: 20 procent van de leraren zegt zich veiliger te voelen dan drie jaar geleden, 16 procent voelt zich onveiliger. De resultaten van het onderzoek zijn volgens DUO representatief voor Nederlandse basisscholen.

‘Intimidatie komt vaak voor, maar wordt niet erger’

“De uitkomsten zitten al een jaar of tien in dezelfde richting. Het is niet dramatisch, het is ook niet iets dat steeds erger wordt, maar wel iets dat vaak voorkomt”, zegt Vincent van Grinsven, directeur DUO Onderwijsonderzoek & Advies - niet te verwarren met het DUO dat onder andere de studieleningen verstrekt.

Van Grinsven onderzoekt ook de sociale veiligheid op individuele scholen, en komt daar grote verschillen tegen. “Er zijn scholen waar de schoolleiding hier niet goed tegen optreedt, en dat zie je meteen in de resultaten.” Schoolleiders moeten medewerkers bijvoorbeeld ‘rugdekking’ geven bij het contact met intimiderende ouders, zegt Van Grinsven.

Ongewenst gedrag komt vaker voor in zorg en horeca

Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van onderzoeksbureau TNO bleek eerder al dat vorig jaar ongeveer een op de vier medewerkers in het onderwijs te maken had met ongewenst gedrag van externen, en ruim een op de tien van collega’s. Dat onderzoek hanteert een strengere definitie van ongewenst gedrag (schreeuwen staat er bijvoorbeeld niet bij).

In de zorg komt ongewenst gedrag van externen volgens de NEA veruit het vaakst voor (bij ruim 40 procent), gevolgd door de horeca. Daarna komen onder andere het onderwijs en openbaar bestuur.

Lees ook:

Pesterijen, discriminatie en intimidatie komen binnen de politie bovengemiddeld vaak voor. ‘Het is helaas menselijk gedrag’

Het gaat beter dan voorheen. Maar nog steeds komen pesten, intimidatie en discriminatie bovengemiddeld vaak voor bij de politie. Ook meldt een derde van de medewerkers grensoverschrijdend gedrag niet.

Bedrijven pakken ongewenst gedrag (heel) voorzichtig aan

De maatschappelijke discussie over ongewenst gedrag zorgt voor een voorzichtige kentering op de werkvloer, blijkt uit nieuw onderzoek. Hoe positief die verandering is, ligt aan wie je het vraagt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden