Zwanger

Het kan geen toeval meer zijn dat de RVD op woensdag, als de nieuwe weekbladen verschijnen, met groot nieuws over het koningshuis komt.

Ruud Verdonck

Deze keer: Máxima is zwanger. Het lijkt me een eerbetoon aan prins Claus, de strijder tegen de zogenaamde roddelpers. De verse Weekend ligt vandaag in de buurt van de dagbladen in de winkel, met de wervende tekst: ,,ZORGEN OM JULIANA. MAXIMA NOG NIET ZWANGER. WELKE ROL SPEELT ALEX' ZIEKTE? HET LAATSTE NIEUWS OVER DE ORANJES.'' Zeer grote aandrang natuurlijk om de oudste zonnebril te zoeken, de nepbaard en m'n chador om dat blad toch maar aan te schaffen. Want zoals ik het lees, hebben ze een ogenblik overwogen om prinses Juliana als draagmoeder te nemen. En dan Alex z'n ziekte? Kater? Zwak zaad? Last van de rug? Ik hoor alles ook altijd als laatste. Maar het belangrijkste nieuws van deze week gaat volgens Weekend dan ook helemaal niet over die twee, maar over Wendy en Xander. 't Is weer eens uit. Als twee mensen in Nederland mij geen bal interesseren, en al helemaal niet met wie ze het hoe vaak en waar doen, dan zijn het wel Wendy en Xander, samen één baby en één hersencel; als er ten behoeve van de algemene volksgezondheid twee werkelijk voor elkaar en voor niemand anders zijn gemaakt, dan zijn het die twee wel.

Ik ben uiteraard in het geheel niet geïnteresseerd wie de bron van Weekend is qua zwangerschap, Oranje en de lottogetallen van komende zaterdag, ik hoop alleen maar dat ze hem er heel veel geld voor hebben moeten betalen. Wat mij wel mateloos interesseert is wie Business News Radio aan de primeur hielp. Dat moeten hele goede vrienden zijn, ze waren ook al ter bruiloft geweest. Anders geef je ze het nieuws van och arme twee maanden zwangerschap ook niet uit de eerste hand en vraag je niet van die tips, of Willem-Alexander vanaf januari negen maanden met de draagzak voor zijn bolle buik kan gaan lopen of dat hij achter zo'n modieuze grijze driewieler baby-Ferrari, de rollator voor de verse vader mag? Maar dan is het ook nog 'n goede vriend van het kaliber dat zulk nieuws meteen doorgeeft aan de radio?

Waren Wendy en Xander op de bruiloft? Heb ik gemist.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden