Zorreguieta

Vliegeraar

Man van 80 miljoen

Groene scholen

Vrije woord

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Zorreguieta

In het stuk over de doop van prinses Ariane wordt gesproken over een pijnlijk moment waar een groep demonstranten voor zorgde (Trouw, maandag). Ik vond de aanwezigheid van de heer Zorreguieta pijnlijker. Zolang de waarheid over de misdaden ten tijde van de junta in Argentinië niet geheel boven tafel komt en de verantwoordelijken niet zijn berecht, zullen wij nog voor veel ’pijnlijke’ momenten zorgen.

Marieke van Lubeck Nieuwegein, Stichting H.I.J.O.S. Nederland

Vliegeraar

Een reden om in Uruzgan te blijven: ’De Vliegeraar’ is zo’n leuk boek (Trouw, maandag). Niet alleen lezeressen van boekenclubs dan wel Libelle blijken vatbaar om zo’n verstrekkend besluit mede te baseren op pakkend proza, maar ook – en hier haak ik echt af – onze politici van VVD, CDA tot PVDA, allemaal met ’De Vliegeraar’ op werkbezoek in Afghanistan. Ik vind het nogal wat: een miljard belastinggeld erdoor heen jagen en levens van militairen op het spel zetten voor een aardig boekje. Ik betaal graag belasting voor mensen die namens ons met gevaarlijk werk bezig zijn: die moeten met de beste middelen aan de slag en verdienen ons respect. Maar politici die dit op deze gronden besluiten, zijn wellicht nuttiger als stadswacht of buurtvader.

Remco Hermens Amsterdam

Man van 80 miljoen

Jan Bennink, vertrekkend bestuursvoorzitter van babyvoedingsconcern Numico, vergist zich: afgunst is niet typisch Nederlands (Trouw, maandag). Afgunst is een universeel verschijnsel en dat kan je elke dag opnieuw waarnemen bij het beschouwen van het nieuws. Wel denk ik dat Nederlanders van zich laten horen wanneer ze van dit soort krankzinnige woekersalarissen en -uitkeringen vernemen. En terecht.

F.M. Drukker Groningen

Groene scholen

Na de berichten over scholen die te dicht bij de weg staan, waardoor gezondheidsproblemen zouden kunnen rijzen, nu een pleidooi om op grote schaal groen te planten in de steden(Trouw, maandag). Dit moet eerst door de Tweede Kamer. Hoe ingewikkeld kun je iets maken?

Uiteraard is het voor de toekomst noodzakelijk om bij nieuwbouw ook groen in te plan(n)(t)en. Maar de oplossing is zo simpel: elke ouder koopt aanstaande zaterdag bij een tuincentrum een boom, en die planten ze dan volgende week bij de school van hun kind. Het kan nog net, we hebben oktober. Zo hebben we binnen de kortste keren een weldaad aan nieuwe bossen en parken midden in de stad. En het kost de gemeente geen stuiver.

Gertrud Althausen Hoofddorp

Vrije woord

Het is onderhand pijnlijk duidelijk dat er maar weinig oprechte vrienden van het vrije woord zijn. Kijk naar de recente deining rondom Ayaan Hirsi Ali, op enkelen na heeft men haar keihard laten vallen. Premier Balkenende presteerde het zelfs om te zeggen dat hij wilde dat ze weer zou vertrekken. Wég met lastpak Hirsi Ali, dan is er tenminste weer rust en vrede in het land. Dat is een gedachtengang die helaas velen met hem delen. Eshan Jami is een nieuwe lastpak en moet dus zo snel mogelijk worden afgeserveerd. Wij moeten juist mensen als Hirsi Ali en Jami koesteren, want zij geven hoop voor de toekomst, radicale moslims niet.

M. Bakhuizen Den Haag

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden