Zorgsector: paars moet geldnood serieus nemen

Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM - De zeven voorzitters van de belangrijkste koepels van zorgverleners en -verzekeraars betichten de woordvoerders gezondheidszorg van 'paars' van een kwalijke reactie op hun berekening van wat in de komende kabinetsperiode nodig is voor de gezondheidszorg.

Zij zijn verbaasd en eisen in een Podiumbijdrage in Trouw nadere uitleg van de Kamerleden Van Blerck (VVD), Oudkerk (PvdA) en Van Boxtel (D66). Oudkerk nemen zij ernstig kwalijk dat hij hun becijfering dat er 8,7 miljard extra nodig is zonder meer als 'bedrog' heeft afgedaan.

“Uw irritatie vinden wij misplaatst”, schrijven ziekenhuisvoorzitter Kok, zorgvoorzitter Krol, voorzitter Minderhout van de artsenkoepel KNMG, voorzitter Tjassing van de thuiszorg, specialistenvoorzitter Sanders, voorzitter Van Velzen van de huisartsen en Wiegel van de verzekeraars.

De zeven zeggen dat de verkiezingsprogramma's tussen de 3,7 en 5,7 miljard gulden te weinig reserveren voor de zorg. “Wij kunnen op basis van de ons ter beschikking staande cijfers niet anders concluderen dan dat de politieke partijen onvoldoende geld uittrekken.”

- Zie Podium: Niks gegoochel, cijfers bewijzen dat partijen gezondheidszorg verwaarlozen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden