Zorgautoriteit tikt fysiotherapeuten op vingers

UTRECHT (ANP) - Veel fysiotherapeuten hebben geen prijslijst in hun praktijk hangen, terwijl ze daar wel toe verplicht zijn. Patiënten kunnen zich hierdoor bij de keuze voor een fysiotherapeut niet op de prijs baseren.

Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit in oprichting (CTG/ZAio) maandag in de evaluatie van een experiment met vrije prijsstelling voor fysiotherapeuten. De conclusie is gebaseerd op een enquête onder ongeveer vijfhonderd patiënten, van wie 42 procent zei zeker te weten dat er geen prijslijsten hingen.

De toezichthouder is van plan beter te gaan controleren of de therapeuten zich aan deze regel houden. Als de Eerste Kamer de nieuwe wet over het markttoezicht in de zorg goedkeurt, kan de Zorgautoriteit in het uiterste geval boetes uitdelen, aldus een woordvoerster.

Het ontbreken van prijslijsten is een van de redenen waarom het CTG/ZAio vindt dat minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) de prijzen voor fysiotherapeuten volgend jaar nog niet definitief kan loslaten, zoals wel de bedoeling was. De minister moet het experiment nog tot eind 2007 voortzetten, want volgens de toezichthouder is de sector er nog niet klaar voor.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden