Zoon Schuller wordt nieuwe leider van Crystal Cathedral

amsterdam - De charismatische Amerikaanse televisieprediker Robert H. Schuller heeft zondag de leiding over zijn glazen kerk, de Crystal Cathedral in Californië, overgedragen aan zijn zoon.

Van onze redactie religie & filosofie

Zoon Robert A. (51) wordt op 22 januari bevestigd. Hij krijgt ook de leiding over Hour of Power. Die televisieregistratie van de zondagochtenddienst in de Crystal Cathedral wordt wekelijks door twintig miljoen mensen in 180 landen gevolgd. Ook in Nederland kluistert de succesvolle ds Schuller elke zondag vele kijkers aan de buis (RTL5, 9 uur).

Vader Schuller (79) blijft verantwoordelijk voor het internationale werk van zijn organisatie. Hij blijft ook voorgaan in de Crystal Cathedral, wat een verstandige zet lijkt, want Robert jr. zou niet het charisma van zijn vader hebben.

Robert H. Schuller is de zoon van Nederlandse immigranten in Iowa. In 1951 werd hij predikant van de Dutch Reformed Church in de Hope Church in Chicago. In vier jaar wist hij het aantal gelovigen op te krikken van 38 tot 400. In 1955 vroeg men hem een kerk op te zetten in Orange County. Daar begon zijn carrière als massa-prediker, op het dak van de snackbar van een drive-in-bioscoop. In 1959 begon hij de bouw van de Crystal Cathedral in Garden Grove bij Los Angeles. Schuller staat bekend om zijn positieve boodschap over menselijke waardigheid, zonder zware noties als schuld en zonde. “God houdt van u en ik ook“, is een van zijn gevleugelde uitspraken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden