’Zon, zee en strand zijn leuk voor toeristen’

Decaan Eric Mijts: 'Als docent privaatrecht ben je betrokken bij onderwijs, bij de beroepsopleiding advocatuur, de herziening van het burgerlijk wetboek, de wetswinkel en het bestuur van de universiteit.' (Trouw) Beeld
Decaan Eric Mijts: 'Als docent privaatrecht ben je betrokken bij onderwijs, bij de beroepsopleiding advocatuur, de herziening van het burgerlijk wetboek, de wetswinkel en het bestuur van de universiteit.' (Trouw)

Universiteit van Aruba heeft een vacature voor een wetenschappelijk medewerker. Decaan Eric Mijts vertelt hoe het er op deze universiteit aan toe gaat.

Waarom kan Aruba niet zonder uw universiteit?

„Arubanen kunnen vaak niet in het buitenland studeren, omdat ze hier verplichtingen hebben zoals werk, relaties of kinderen. Daarnaast is het onderwijs toegespitst op de Arubaanse maatschappij. Ons rechtssysteem ziet er bijvoorbeeld anders uit dan het Nederlandse.”

Wat maakt het de moeite waard om bij de Universiteit van Aruba te werken?

„We zijn klein en dat zorgt voor een goede band tussen docenten en studenten. Bovendien heb je contact met veel verschillende beroepsgroepen. Als docent privaatrecht ben je niet alleen betrokken bij onderwijs, maar ook bij de beroepsopleiding advocatuur, de herziening van het burgerlijk wetboek, de wetswinkel en het bestuur van de universiteit.”

Jullie zoeken een wetenschappelijk medewerker handels- en ondernemingsrecht. Waar wordt bij de sollicitanten vooral op gelet?

„Dat zij niet hun hele leven met een detailonderwerp zijn bezig geweest en dat ze trots zijn op wat ze hebben gedaan. Ze moeten het avontuur op Aruba durven aan te gaan en zich thuis voelen in een omgeving die ze niet vertrouwd is.”

Welke sollicitatiebrieven leggen jullie direct opzij?

„Brieven waaruit blijkt dat de sollicitant Aruba wel leuk vindt voor zon, zee en strand. Dat zijn voor toeristen misschien de belangrijkste argumenten, maar wij hebben het vooral druk met onderzoek en onderwijs.”

Hoeveel collega’s krijgt de nieuwe medewerker en hoe gaan zij met elkaar om?

„We zijn met een vaste staf van negen personen, waarnaast nog zo’n dertig gast- en parttime docenten. De sfeer is heel goed en dat moet ook met een klein team. We houden elkaar voortdurend op de hoogte, zonder in een vergadercultuur te vervallen.

Afstudeerfeesten vieren we samen met de studenten. En buiten het werk gaan we wel eens met elkaar uit eten of zeilen.”

Welke karaktereigenschap kan hij of zij beter niet hebben voor deze functie?

„Stressgevoeligheid. Nederlandse universiteiten hebben veel bestuurslagen, hier is iedereen bezig met beleid. De contacten met het bestuur zijn nauw en je moet kunnen improviseren. En een haantje de voorste past niet in een klein team.”

Welke eigenschap is onontbeerlijk?

„Flexibiliteit, om de redenen die ik eerder noemde. We houden daarbij wel het grote doel voor ogen: mooi, kwalitatief goed onderwijs. En de studenten staan centraal.”

Hebben jullie een kantine en wat is daar een aanrader?

„De chickenwrap, een soort kipnuggets in zoetzure saus met salade in een tortilla gewikkeld. Erg lekker.”

Meer informatie over deze vacature in de personeelsadvertentie in dit katern.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden