Review
Zomerse Lekker
Dikke kans dat we in het najaar een bijzondere Lekker-editie Winter krijgen met een lijst van restaurants met open haarden. Een paar aanbiedingen voor ski-vakanties en interviews met koks en/of eigenaars van restaurants langs de Elfstedenroute, een actieve advertentieacquisiteur ertegenaan en de voorspelling dat het gastronomisch gezien een lange winter wordt met genieten tot ver in maart. Gat in de markt.
Het is een slimme zet van Lekker om in een speciale zomer-editie een lijst van restaurants met tuin of terras, al dan niet aan de waterkant gelegen, waarin/op gegeten kan worden in de vorm van een blad uit te geven, want zo'n verzameling adressen is natuurlijk best handig. Alleen krijgen we maar bar weinig informatie over prijs en kwaliteit van maaltijden in de openlucht. Daarvoor moet je weer in de 'gewone' restaurantgidsen in boekvorm zijn.
Naast deze lijst publiceert de Zomer-Lekker de Top-100 van het jaar 2001. Ongeacht tuin of terras, veronderstellen we. Hoe moet dat nou in de 'echte' Lekker? Geen Top -100?
En dan hebben we ook nog een lijst 'zomerse aanbevelingen van de lezers', waarbij tuin of terras verder ook niet aan de orde zijn. In deze lijst wordt soms wel een soort commentaar toegevoegd waar je iets aan hebt.
Naast deze ietwat chaotische lijstenbrij in de Lekker-voor-de-zomer onder meer een informatief verhaal over Nederlandse wijnen van Onno H. Kleyn. Hij schreef ook de reportages over Lyon en Umbrië, naast Texel en kasteel Hattem de (culinaire) bestemmingen waarvoor speciale arrangementen worden aangeboden.