Zomerse exposities

Beeldententoonstellingen in de openlucht komen er elke zomer meer. Sommige werden of worden besproken op de kunstpagina in de Verdieping. Hieronder noemen wij nog een paar aanraders:

Beeldhouwer Leo Vroegindewey exposeert drie plantenkassen bij Kunstvereniging Diepenheim aan de Grotestraat 17 in Diepenheim. Een van de kassen staat in het gebouw van de kunstvereniging, de andere twee staan op het weitje achter het rosarium Broenshof en de moestuintjes, ook aan de Grotestraat. Op zichzelf niet zo'n vreemde plek om een paar plantenkassen neer te zetten. Maar, in de kassen van Vroegindewey staan geen planten maar beelden. De bezoeker kan de sleutel halen bij de kunstvereniging, en mag dan de kassen betreden om helemaal alleen te zijn met het kunstwerk. De tentoonstelling duurt tot en met 13 augustus. Openings tijden: zo en di t/m vrij 12-17 uur, za 14.30-17 uur.

Beeldenhof Sculpture in Asten (N-B) gaf drie kunstenaars de opdracht samen een project te maken rond het thema 'Van verleden naar toekomst'. De kunstenaars spanden onder meer een web tussen de bomen en groeven een boot in het gras. Tot en met 3 september is de expositie te bezoeken op zaterdag en zondag van 11-18 uur. Adres Hofstraat 19. Toegang gratis.

De tuin van Museum De Buitenplaats in Eelde is op zichzelf al een bezoek waard. Tuin- en landschapsarchitect J

Landart in Nationaal Park Dwingelderveld tussen Dwingeloo en Spier. Elf kunstenaars hebben er kunstwerken gemaakt die met de natuur of het landschap te maken hebben. Er loopt een fiets- en wandelroute langs die voor fl.1,50 te koop is bij de VVV-kantoren. 'Natuur@kunst.nl' heet de manifestatie die tot zomer 2001 duurt.

En tot slot een beeldententoonstelling in een kerk: 'Mens in beeld'. Figuratieve en semi-figuratieve beelden, gemaakt tussen 1900 en 2000, door meer dan 70 Nederlandse of in Nederland wonende kunstenaars, onder wie Mari Andriessen, Charlotte van Pallandt, Thom Puckey en Henk Visch. Tot en met 3 september in de Broerenkerk in Zwolle.

Di t/m za 10-17 uur, zo 13-17 uur. Toegang gratis.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden