'Zolang mijn lijf het toelaat, wil ik werken'

Ouderen die graag aan de slag willen, komen door vooroordelen moeilijk aan een nieuwe baan. Bedrijven zijn namelijk huiverig om senioren in dienst te nemen. Onterecht zo blijkt in de praktijk.

NIEUWEGEIN - Magazijnmedewerkers lopen bedrijvig tussen de stellingen door en verzamelen kantoorartikelen in kartonnen dozen. Geen gewone werknemers, maar vijftien senioren. Ze werken sinds 1 juli bij kantoorartikelenleverancier Ahrend.

Radio 538 schalt door de hal. Op de lopende band liggen pakketten. Vorkheftrucks zoeven voorbij. De senioren hoeven niet veel te tillen, maar ze zijn wel constant in beweging. Voor Iwan Hirsch (62) was dat precies de reden om aan de slag te gaan. ,,Ik verveelde me thuis kapot en ik werd steeds dikker'', zegt hij. Hirsch werkte veertig jaar in de horeca. ,,Ik ben gewend om veel te lopen en urenlang achter de bar te staan, achter de geraniums zitten is niets voor mij. Nu ik weer actief ben, vliegen de kilo's er af.'' Martin Rozestraten (62) had jarenlang een baan op een juridische afdeling. Het is voor hem even wennen om vijf uur te staan, maar dankzij een paar gezonde knieën houdt hij het prima vol. Het tempo in het magazijn ligt wel hoog, maar er wordt niet te veel druk op hem gelegd. ,,En hier heb ik leuke collega's'', lacht de magazijnmedewerker.

De gepensioneerden werken minimaal twee dagen per week en soms vaker. ,,Ze vroegen of ik morgen ook wil komen'', zegt Rozestraten. ,,Ik ga echter met mijn vrouw een dagje naar Friesland. Dan kan ik hier dus nee zeggen.'' Afdelingshoofd Rob Hendericks van kantoorartikelenleverantier Ahrend is blij met de extra versterking in zijn magazijnteam. ,,Deze mensen willen graag de handen uit de mouwen steken'', zegt hij. ,,Jongeren moet je veel strakker aansturen.''

Bij Ahrend beginnen ze aan een tweede loopbaan. De senioren uitzendkrachten zijn enthousiast en leren snel. Dit in tegenstelling tot alle vooroordelen.

Onderzoek van TNO Arbeid wees onlangs nog uit dat de beeldvorming over oudere werknemers niet klopt. Zo verzuimen 50-plussers minder vaak dan jongere werknemers. Het TNO-rapport bevat aanbevelingen voor een leeftijdsbewust personeelsbeleid dat nog maar weinig bedrijven in de praktijk brengen.

Het meldpunt leeftijdsdiscriminatie ontvangt regelmatig klachten van ouderen die bij sollicitaties geconfronteerd worden met vooroordelen. ,,Werkgevers denken dat deze mensen duurder zijn, of minder flexibel, zegt Emiel van Berkel van het expertisecentrum Leeftijd en Maatschappij. Bedrijven werven nog steeds liever jongeren. ,,In personeelsadvertenties staat bijvoorbeeld vaak een leeftijdsgrens vermeldt.''

Natuurlijk mogen bedrijven vacatures naar eigen inzicht invullen. Sinds 1 mei is er wel een wet die leeftijdsonderscheid bij arbeid verbiedt. Dankzij de nieuwe wet kunnen oudere werknemers naar de commissie voor gelijke behandeling stappen.

Uitzendkracht Iwan Heirsch hoeft niet meer te solliciteren. Hij is blij met zijn baan: ,,Zolang mijn lijf het toelaat, blijf ik in het magazijn werken.''

,,Veel vooroordelen over ouderen zijn onterecht'', zegt directeur Jan Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. Hij bemiddelt voor oudere uitzendkrachten met werkervaring.

,,Deze mensen zijn betrouwbaar en hebben meer ervaring.'' Verheul haalt ook het TNO-onderzoek over het verschil in verzuim tussen oud en jong aan. Een grote groep ouderen blijft tot op hoge leeftijd gezond en is volgens hem uitstekend inzetbaar.

Het uitzendbureau voor ouderen lobbyt bij bedrijven voor herintredende senioren. De uitzendkrachten vervullen niet alleen adeve functies, zij doen ook magazijnwerk. ,,Als er in een magazijn zowel twintigers als oudere mensen op de werkvloer staan, is de sfeer rustiger'', aldus Verheul.

Dat is voor het kantoorartikelenbedrijf Ahrend een belangrijke reden gebruik te maken van mannen en vrouwen van boven de vijftig.

,,De uitzendkrachten vallen niet op tussen onze eigen mensen'', zegt personeelsfunctionaris Joske Andriessen. ,,Dankzij deze werkkrachten kunnen we flexibeler reageren op drukke dagen.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden