Zo vervelend voor Patricia dat Adam verliefd werd op die - sorry - doos!

Ze hadden het nog zo afgesproken: we gaan niet met modder gooien. Maar ja, mensen die gewend zijn hun hele hebben en houwen in realityseries aan het volk te tonen, kunnen hun mond natuurlijk niet houden. En dus doen de bekendste versmade vrouwen van ons land, Patricia Paay (60) en Yolanthe Cabau van Kasbergen (24) deze week in het blad Glossy een boekje open over hun exen. Respectievelijk Adam Curry en Jan Smit.

Samen staan ze stralend op de cover, de kleine veertig jaren leeftijdsverschil zorgvuldig weggepoetst. Het dubbelinterview stond al maanden gepland om het tienjarig jubileum van Glossy te vieren. Maar de redactie had niet durven dromen dat Patricia en Yolanthe tegen die tijd zó in de spotlights zouden staan met hun relatieperikelen. De dames zelf trouwens ook niet. „De breuk is voor mij als donderslag bij heldere hemel gekomen. Hij knuffelde me vaak”, zegt Patricia. Yolanthe: „Toen ik vanochtend wakker werd dacht ik: hij ligt naast me, dit is allemaal een nachtmerrie.” Patricia: „Ik voel me als een peuk in een asbak uitgedrukt.”

Beide dames benadrukken dat hen geen blaam treft. In het geval van Patricia was dat wel duidelijk. Adam Curry besloot, na een lang huwelijk, van de ene op de andere dag verder te gaan met actrice/societyverschijning Micky Hoogendijk. Over de breuk tussen Jan en Yolanthe bestond lang onduidelijkheid. Het eerste dat Nederland zag was een filmpje van Yolanthe, in een parkeergarage zoenend met voetballer Wesley Sneijder. Maar dat beeld vertekende de werkelijkheid nogal, zegt Yolanthe. „Het was toen al lang uit.” En dat kwam door Jan.

Ze vindt het voor Patricia trouwens allemaal veel erger. „Wij zijn nog jong, maar jullie waren tweeëntwintig jaar samen en hebben een prachtig kind. Dat ie dan een paar maanden geleden verliefd wordt op een of andere doos. Sorry dat ik het zeg, maar dat vind ik van haar. Ik ben echt boos over jouw situatie.”

De ’doos’, Micky Hoogendijk, moet het in de ganse boulevardpers ontgelden. Zij is de klassieke valse blondine die een getrouwde man het hoofd op hol heeft gebracht. (Patricia: „Hij doet nu dingen waar hij altijd een hekel aan had.”)

Micky speelt haar rol met verve. In ieder blad dat haar maar wil interviewen jubelt ze hoe gelukkig Adam met haar is, over haar ’meest sexy ervaring ooit’. Adam op zijn beurt vertelt dat hij zijn huwelijk alleen maar kon volhouden omdat hij altijd wiet rookte. Nu is hij clean. Curry zelf, in de Telegraaf: „Ik ben in tien jaar niet zo helder in mijn hoofd geweest. Ik ben nu op zoek naar mezelf en Micky gidst me daarin. Zij is mijn co-piloot, ze begrijpt alles.”

Micky maakt zich overigens heel veel zorgen over de dochter van Adam en Patricia, de 18-jarige Christina. „Ik vind het verschrikkelijk dat Christina de dupe van dit alles is. Het beeld dat van mij wordt geschetst, liegt er niet om. Ze kan het idee hebben dat haar vader met een, en dan zeg ik het netjes, drugsverslaafde prostituee is. Maar deze misvatting is onterecht, want de waarheid is heel anders.”

Aan dat inzicht is Christina, die ook aanschoof bij de interviewsessie van Glossy, nog niet helemaal toe. „Het voelt alsof ik een van mijn beste vrienden kwijt ben. En die nieuwe vrouw accepteer ik niet.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden