Ziekenhuizen af van 36-urige werkweek

De cao-ziekenhuizen is rond. De 170 000 werknemers van ziekenhuizen krijgen de komende twee jaar 5 procent loonsverhoging, een jaarlijkse eindejaarsuitkering van 1 procent en een eenmalige bonus van 1 procent.

Na een marathonsessie van een dag en een nacht vonden bonden en ziekenhuisdirecteuren elkaar naar eigen zeggen 'op de uiterste grenzen'. Dreigende acties in de ziekenhuizen deze zomer zijn daarmee bezworen.

Werkgeversorganisatie NVZ kreeg van de bonden gedaan dat zij van de ooit zwaar bevochten 36-urige werkweek mogen afwijken. De bonden haalden een loonsverhoging binnen die in lijn ligt met cao's in andere sectoren die dit jaar zijn afgesloten. De bonden eisten eerder 3,5 procent voor één jaar. Het voorstel van werkgevers om het personeel de eerste dagen van ziekte zelf te laten betalen, is van tafel. Dit voorstel had sinds de start van de onderhandelingen op 15 april veel onrust veroorzaakt.

Werknemers mogen nu 40 uren per week werken en deze uren opsparen voor educatief verlof, zorg- en ouderschapsverlof of vervroegd pensioen. Ook kunnen de werktijden over een half jaar gevarieerd worden van 32 tot 40 uur. De ziekenhuisdirecteuren wilden deze modernisering van werktijden om beter in te kunnen springen op de personeelsschaarste. ,,Het is een begin van de cao à la carte'', aldus NVZ-woordvoerder R. Huisman.

Volgens de Abvakabo en CFO/SBG blijft 36 uur de norm. Maar CFO-woordvoerder D. de Geus geeft toe dat in de praktijk nu langer gewerkt kan worden. ,,We moeten afwachten hoeveel mensen hiervan gebruik gaan maken.'' Volgens cao-onderhandelaar M. Dekker van verplegersbond Nu '91 was '36 uur' al lang geen praktijk meer. ,,Veel verpleegkundigen werken meer, bij verschillende werkgevers. De andere bonden wilden de 36-urige werkweek om werkgelegenheid te scheppen, maar dat is natuurlijk onzin als er personeelstekorten zijn.'' Nu '91 weigerde in '96 de cao te tekenen uit protest tegen de 36-uursnorm.

Andere punten waarover een akkoord is bereikt, zijn een grotere rol voor ondernemingsraden in ziekenhuizen, verhoging van de werkgeversbijdrage voor de vakbonden en de invoering van een nieuw functiewaarderingssysteem. Om het hoge ziekteverzuim (rond de 7 procent in de zorg) en de werkdruk te bestrijden, zal ieder ziekenhuis een protocol opstellen.

Naar de mogelijkheid van flexibel belonen en leeftijdsbewust personeelsbeleid komen 'studies'; een gebruikelijke oplossing als de cao-partijen ergens niet uitkomen. De ziekenhuisdirecties wilden de automatische salarisperiodiek afschaffen. De bonden zijn daar faliekant tegen.

De cao is de eerste voor alleen de ziekenhuizen, nadat de NVZ vorig jaar een bom legde onder de cao-ziekenhuiswezen. In de zorg moeten nu nog drie grote cao's worden afgesloten: voor de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de verzorging en verpleging. De cao-ziekenhuizen zal als leidraad dienen voor de onderhandelaars.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden