'Zieke werknemer moet straks prullenbakken legen'

* Wat houdt het omstreden amendement van VVD, D66 en CDA over het ontslagverbod precies in? Eigenlijk zijn het drie amendementen. Daarin staat dat voortaan in het arbeidscontract wordt vastgelegd dat werknemers én werkgevers moeten meewerken aan herstel en werkhervatting van de zieke. De werknemer moet passende arbeid verrichten als hem dat wordt aangeboden. Dat is ,,alle arbeid die voor de krachten en bekwaamheden van de werknemer is berekend, tenzij aanvaarding om redenen van lichamelijke, geestelijke of sociale aard niet van hem kan worden gevergd''. VVD, D66 en CDA willen dat de werknemer die hier niet aan meewerkt, kan worden ontslagen. Ze willen de huidige regeling -ontslagverbod tot twee jaar na ziekte- opheffen.

Mariken Smit

Nu nog moet een werkgever die binnen twee jaar een onwillige zieke werknemer wil ontslaan, naar de kantonrechter stappen. Die kijkt aan de hand van het reïntegratieplan van de werkgever en de arbodienst, getoetst door de uitkeringsinstelling, of het ontslag terecht is.

Als het ontslagverbod wordt opgeheven, kan de werkgever al binnen twee jaar een ontslagvergunning aanvragen bij de Regionaal Directeur Arbeidsvoorziening (RDA). Net als bij gezonde werknemers. De RDA vraagt dan aan de uitkeringsinstelling of de werknemer zelf wel goed heeft meegewerkt aan reïntegratie.

De werkgever kan ook naar de kantonrechter stappen als hij van de zieke werknemer afwil. Die moet dan, net als nu, het reïntegratieplan van werkgever en arbodienst bekijken.

Volgens de FNV stelt zo'n toets door de RDA weinig voor. ,,Die baseert zich op een advies van de uitkeringsinstelling'', aldus FNV-bestuurder A. Jongerius. ,,Maar die heeft in de praktijk amper tijd voor een degelijk oordeel over het verloop van de ziekte en eventuele pogingen tot reïntegratie. Die vult gewoon wat kruisjes op lijsten in.'' Van dat oordeel moet inderdaad niet te veel worden verwacht, zegt ook R. Knegt van het Hugo Sinzheimer Instituut. Hij deed onderzoek naar de ontslagvergunningen door de arbeidsbureaus. ,,De toets is vaak summier.''

De FNV vreest dat werknemers te makkelijk het stempel 'onwillig' opgeplakt krijgen. ,,Het begrip passende arbeid is ook veel te vaag. Straks kan een werkgever zeggen: ga maar prullenbakken legen.'' Bovendien belanden ontslagen werknemers dan in de bijstand. Jongerius: ,,Volgens de huidige WW zijn zij dan verwijtbaar werkloos en krijgen ze geen uitkering''.

Kantonrechters bekijken niet altijd het reïntegratieplan, zo blijkt uit onderzoek van het Hugo Sinzheimer Instituut. In 1999 besliste de helft van de kantonrechters over een ontslagaanvraag zonder het reïntegratieplan te hebben gezien. Dat zou nu verbeterd zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden