Zieke Venezolaanse president Hugo Chávez 'kan weer lachen'

Sinds een vierde behandeling tegen kanker, zes weken geleden op Cuba, is Hugo Chávez niet meer in het openbaar verschenen. Maar de zieke Venezolaanse president kan volgens Elias Jaua, de minister van buitenlandse zaken, weer lachen. Hij geeft volgens hem ook weer instructies voor het landsbestuur.

Eerdere geruchten dat Chávez mogelijk in levensgevaar was, hebben de laatste tijd plaatsgemaakt voor verhalen over een mogelijk snelle terugkeer naar Venezuela. Positieve geluiden van verschillende politici en officieren dragen daar aan bij.

"Vrienden, ik heb net onze president Hugo Chávez ontmoet. We hebben grappen gemaakt en gelachen", meldde Jaua. Volgens hem heeft Chávez enkele besluiten genomen over de deelname aan de komende Latijns-Amerikaanse conferentie.

Chávez' tegenstanders zijn sceptisch. Zij vragen zich af waarom hij het land niet kan toespreken als hij wel in staat is om met ministers en officieren te kletsen. Ook willen ze weten of Chávez weer gezond genoeg kan worden om aan te blijven als president. Zo niet, dan zou er een interim-president aangesteld moeten worden die binnen dertig dagen nieuwe verkiezingen uitschrijft.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden